Kenny tror rettferdigheten vil seire

Kenny Dalglish tror man vil vinne frem i kampen for rettferdighet for de 96 som omkom på Hillsborough og deres etterlatte.

Dalglish vil i dag være tilstede under minnegudstjenesten på Anfield, sammen med spillerne og den øvrige staben. Liverpool-manageren setter nå sin lit til at Hillsborough Independent Panel skal klare å kaste lys over hva som virkelig skjedde på Hillsborough.

- Jeg tror vi nærmer oss positive nyheter for de etterlatte. Men det har tatt lang tid å komme til dette punktet. For to år siden var kulturminister Andy Burnham tilstede på minnegudstjenesten, og han lovet at han ville gjøre sitt beste for å få tilgang til dokumentene som var hemmeligholdte. Og han skal ha honnør for å ha klart det, sier Dalglish til Liverpool Daily Post.

- Man har nå fått tilgang til dokumenter man aldri har hatt tilgang til før. Panelet går nå gjennom disse dokumentene. Det er årsaken til at jeg er mer optimistisk på familienes vegne.

- Jeg tror ingen kommer til å glemme det som skjedde på Hillsborough, og slik bør det også være. Ingen bør glemme dette. Jeg antar at de som var der er de som har de sterkeste minnene om tragedien. Det er folk som mener mye om det som skjedde, men jeg tror de ville ha hatt et annet syn på saken hadde de vært tilstede.

- Det har nå gått så lang tid at det er en hel generasjon av våre supportere som kjenner til tragedien, men som ikke var der selv. Jeg er sikker på at de alle vil ha det som skjedde på Hillsborough i tankene i dag.

- Alle vet hva Hillsborough-tragedien betyr for fotballklubben, og alle vet hvor vanskelig det er for folk som mistet sine kjære. Jo raskere de oppnår rettferdighet, jo bedre er det for dem.

Liverpool-politikeren Steve Rotheram er enig med Dalglish i at kampen for rettferdighet nå kan stå foran et gjennombrudd. Roteham vil for øvrig holde en tale under dagens markering på Anfield.

- Andy Burnham var tilstede for to år siden, og han opplevde at han som regjeringsmedlem ble buet på. Jeg snakket med Andy etterpå, og han var litt opprørt. Dette var øyeblikket han, som scouser, skjønte hvor dypt denne tragedien stakk. Han lovet han ville jobbe utrettelig for å sette sammen det som nå er Hillsborough Independent Panel. Jeg vet de har hatt fremgang. Panelet gjennomgår tusenvis, om ikke hundretusenvis, av dokumenter. Det tar tid.

I dag vil klokkene i rådhuset i Liverpool ringe 96 ganger til minne om de som omkom på Hillsborough. Borgermester Hazel Williams vil lede bønnen etter minuttet med stillhet fra klokken 15.06 lokal tid.

- Det er viktig at vi fortsetter å markere denne tragedien, og aldri glemmer det forferdelige som skjedde den dagen, sier hun.