King håper å få spilletid i U17-VM

Liverpools Tom King håper å få spilletid for Australia under sommerens U17-VM i Mexico. Tenåringen, som vraket Manchester United til fordel for favorittlaget Liverpool, er tilfreds med tilværelsen etter sin første sesong på Merseyside.

Kingble fulgt tett av Manchester United i flere år, men når Liverpoolbanket på døra til australieren for ett år siden skrev han underkontrakt med Anfield-klubben uten å nøle. Dette var tross altklubben han hadde vært supporter av hele livet.

16-åringener nå hjemme i Australia på ferie, men ferieoppholdet blir avbruttav U17-VM i Mexico. Han har gjort unna det første året avtoårskontrakten i Liverpool, og er fornøyd med utviklingen han harhatt.

- Du savner foreldrene dine, familie og venner, men detble aldri så ille at jeg fikk lyst til å dra hjem igjen. Det har noksammenheng med hva du gjør til daglig, og hvilke mål du har sattdeg, sier King til The Western Australian.

- Jeg ønsker åbli profesjonell fotballspiller, og målet er å spillet forLiverpool. Jeg ville også ha likt å spille for det australskelandslaget, sier 16-åringen.

King var bare 11 år gammel daManchester Uniteds speidere identifiserte ham som et transfermål oginviterte ham til en rekke prøvespill. Han reiste til England flereganger, og i fjor var han på prøvespill både hos ManchesterUnited, Manchester City, Blackburn og Liverpool. Merseyside-klubbenble så imponert at de tilbød ham en lærlingekontrakt, som Kingaksepterte med glede. Hans far, Robin, er fra Merseyside-området, ogToms forkjærlighet for de røde er noe han har arvet fra faren.

-Jeg var en stor Liverpool-fan i oppveksten, så for meg er dettedrømmen som har gått i oppfyllelse.

King hadde gjerne settat han hadde fått spilt enda flere kamper i sitt første år iLiverpool, selv om han til og med var involvert med reservelaget ikamper mot Blackpool, West Bromwich og Aston Villa.

Neste måler nå å imponere tilstrekkelig til at han får profesjonellkontrakt med Liverpool. Et godt U17-VM med Australia vil troligstyrke hans aksjer i så måte.

- Når jeg fikk telefon om atjeg kom med i U17-troppen til VM ble jeg veldig opprømt. Alle ønskerå spille for landet sitt.

Australia møter Elfenbenskysten,Brasil og Danmark i gruppespillet i turneringen som finner sted itidsrommet 18.juni til 10.juli.