Kjente røde trenere til Haugesund

I midten av juni vil det bli avholdt trenerseminar med trenere som Pako Ayestaran, John Owens, Stuart Gelling og Jostein Grindhaug.

Trenerseminar 18. og 19. juni 2011

i regi av FK Haugesund – med instruktører fra engelsk og spansk toppserie

I samarbeid med Rogaland Fotballkrets arrangerer FK Haugesund trenerseminar for lokale trenere lørdag 18. og søndag 19. juni 2011. Formålet er å gi et tilbud til trenerne på alle nivå – fra minilag til A-lag – for å inspirere, få gode råd til treningsmetoder og dermed heve kvaliteten på treningene i de lokale klubbene. Vi i FK Haugesund ønsker å gi klubbene i vårt nærområde dette tilbudet og sjansen er stor for at vi blir litt bedre hvis alle rundt oss blir litt bedre.

Instruktører

Pako Ayestarán: Var i en rekke år suksessfull assistent-manager for Rafael Benitez i Liverpool FC og Valencia, samt i Tenerife. Etter at han sluttet i Liverpool FC, har han vært assistent-manager og fysisk trener i Benfica og Valencia. Pako er regnet som en av Europas mest respekterte trenere og var blant annet sterkt medvirkende til Liverpools suksess i Europa og Valencias 2 mesterskapstitler i La Liga.

Pako Ayestarán har i sin karriere hatt stort fokus på trenerrollen og det som skjer på treningsbanen. Han har i den sammenheng blant annet uttalt at:

"Training is very important, I think that no matter how fit players think they are, the same eleven can't play every game. For me, training is the most important thing. It is our job to make the players understand how important the training is and sometimes players come to me and say that they have trained too much and need to play. When they say this, you know they truly do not understand.”

Se også:
http://www.liverpoolfc.tv/news/features/pako-ayestaran-the-big-interview

John Owens: Har mer enn 17 års trenererfaring fra toppnivå i aldersbestemte klasser. I løpet av karrieren har han blant andre trenet stjerner som Robbie Fowler, Steve McManaman, Jamie Carragher og Steven Gerrard. Han har også vært trener for England U15. Etter en årrekke som trener for flere lag i ungdomsavdelingen til Liverpool FC, fikk han ansvaret for juniorlaget (U19) til Liverpool FC og vant flere FA Youth Cup-titler med juniorene. Sommeren 2007 ble han sjef for Liverpools akademi etter at Steve Heighway forlot klubben. Under John Owens ledelse rekrutterte og videreutviklet akademiet nåværende førstelagsspiller som John Flanagan, Jack Robinson, Martin Kelly og Jay Spearing.

Se også:
http://www.liverpoolfc.tv/team/academy/staff/john-owens

Stuart Gelling: Har i flere år vært trener og en av lederne ved Liverpools akademi. Han har vært i Liverpool som spiller i mer enn 14 år og har gått gradene i Liverpool-systemet fra aldersbestemte lag. Gelling har også vært med i A-stallen til Liverpool og han har mange års erfaring som trener for en rekke av Liverpool FCs aldersbestemte lag. Han driver nå et eget firma som utdanner trenere og arrangerer samlinger for talentfulle lag og enkeltspillere. Gelling har erfaring med å trene spillere over hele verden.

Se også:
http://www.sginternational.co.uk/sgellinginfo.php



Jostein Grindhaug:
Er som alle vet hovedtrener for FK Haugesund sitt A-lag i Tippeligaen. Han ble ifjor kåret til årets trener i norsk fotball. Han er godt i gang med den høyeste trenerutdanningen i Europa, UEFA Pro-lisens. Jostein har et herlig engasjement og et stort hjerte for klubben sin.

Hvor?

Djervhallen og Djervbanen.

For hvem?

Målgruppen for samlingen er trenere og lagledere fra aldersbestemte klasser til lokale A-lag.

Samlingen vil bestå av praktiske øvelser og teori. De praktiske øvelsene vil bli vist med FK Haugesund sin talentgruppe (HTF-team) der trenere/lagledere vil få spesiell instruksjon og muligheter for å observere hva som vektlegges.

Når?

Lørdag 18. juni og søndag 19. juni. Begge dager kl. 10.00 til kl. 15.00

Pris: 0 kr

Påmelding: Bindende påmelding kommer snart på fkh.no (begrenset antall plasser)

Foreløpig program:

Lørdag 18. juni:

·09.30: Oppmøte og registrering

·10.00-11.00: Treningsmetoder og coaching – særlig om arbeidet i Liverpool og Valenciav/ Pako Ayestarán

·11.00-11.15: Pause

·11.15-12.15: Trenerutdanning og coaching v/ Stuart Gelling

·12.15-12.45: Lunsj

·12.45-13.45: Praktiske øvelser v/ John Owens og Stuart Gelling, med FK Haugesunds HTF-team

·13.45-14.00: Pause

·14.00-15.00: Praktiske øvelser v/ John Owens og Stuart Gelling, med FK Haugesunds HTF-team

Søndag 19. juni:

·10.00-11.00: Talentutvikling og treningsmetoder v/ John Owens

·11.00-11.15: Pause

·11.15-12.00: Treneren som leder v/Jostein Grindhaug

·12.00-12.45: Lunsj

·12:45-13:45: Praktiske øvelser v/ Pako Ayestarán, med FK Haugesunds HTF-Team

·13:45-14:00: Pause

·14:00-15:00: Praktiske øvelser v/ Pako Ayestarán, med FK Haugesunds HTF-Team