Klart for juniorcup

Liverpools juniorlag har reist til Swansea for å spille 3.runde i FA Youth Cup på Liberty Stadium i kveld. Trener Mike Marsh håper at hans lag skal videreføre Liverpools stolte tradisjoner i turneringen.

- Vi spiller vår første kamp i FA Youth Cup mot Swansea på Liberty Stadium i kveld, og vi håper å fortsette vår gode resultatrekke. Vi fulgte opp våre to seire i Manchester med en frustrerende uavgjortkamp mot Stoke i helgen, men selvtilliten er på topp foran cupkampen, uttaler trener Marsh til Liverpoolfc.tv.

- Ofte når du rir på en medgangsbølge blir du plutselig kastet på tørt land med et smell, så det er viktig at vi viser Swansea den respekten de fortjener. De vil ha sine supportere i ryggen på Liberty Stadium, og på dette nivået kan hjemmebanefordel ofte være avgjørende. Når det er sagt, så er vi fortsatt ubeseiret på bortebane denne sesongen, og jeg føler at dersom vi spiller opp mot vår vanlige standard vil vi være kapable til å opprettholde den statistikken og avansere til 4.runde, fortsetter han.

- Jeg var selv så heldig å få være med å vinne FA-cupen på seniornivå i 1992, men jeg spilte aldri i juniorcupen. Jeg var 18 år gammel da jeg skrev under på overgangen fra Kirkby Town til Liverpool, så jeg var ikke spilleberettiget. Det var synd, for jeg ville ha elsket å spille i juniorcupen.

- Jeg synes dette er en flott mulighet for våre gutter til å vise seg frem og tilegne seg litt rutine ved å spille på førstelagsarenaer. Jeg må gi honnør til Swansea, som kontaktet oss og ba om å få forandre kampdato slik at vi kunne spille kampen på Liberty Stadium. Vi skulle egentlig ha spilt på en lokal bane, men dette er mye bedre for alle.

- Vi har studert Swansea de siste ukene. De har et bra lag. Det er et par spillere hos dem som er involvert med deres førstelag på høyeste nivå. Disse har gått gradene i klubben, så vi vet de vil ha flere talentfulle spillere til rådighet.

- Når det gjelder vår tropp, så vil vi ta med et par spillere som vanligvis spiller for reservelaget. Vi ønsker ikke å benytte alle vi kunne hatt tilgjengelig, for det er et lag som vi benytter hver lørdag som fortjener sjansen i turneringen. Jeg ønsker ikke å forandre for mye på det, for vi har som sagt et godt U18-lag.

- Vi har talentfulle spillere i troppen, og dersom hellet står oss bi tror jeg vi kan nå langt i turneringen. Rodolfo Borrells lag kunne fort ha løftet trofeet i fjor. Jeg tror ikke det var mange lag i landet som var like gode som dem. De røk til slutt ut på frustrerende vis, ved å tape mot Manchester United i en kamp som vi dominerte i lange perioder. Det ble en utvisning og konsentrasjonssvikt.

- FA Youth Cup er en turnering Liverpool har gjort det bra i de siste årene, og vi er ivrige etter å opprettholde den tradisjonen. Det hadde vært flott om vi kunne begynne med en seier i kveld.