Kuyt desperat etter sølvtøy

Dirk Kuyt er desperat etter å vinne et trofé med Liverpool. Nederlenderen tar Carling Cup alvorlig i en sesong uten europacupspill.

Dirk Kuyt kom til Liverpool sommeren 2006, etter at klubben nylig hadde vunnet FA-cupen og året etter Champions League-triumfen i Istanbul. Han spilte i Champions League-finalen i 2007, men har foreløpig ikke vunnet troféer med Liverpool.

- Jeg er desperat etter mitt første trofé som Liverpool-spiller, fordi jeg har vært så nære å vinne troféer. Det var Champions League-finalen i 2007, semifinalen i Champions League i 2008 og andreplassen i ligaen i 2009. Vi har vært veldig nærme, men nå er det på tide med noe sølvtøy, sier Kuyt til The Mirror.

Dirk har spilt 250 kamper for de røde etter overgangen fra Feyenoord, og er dermed i ferd med å overta en lite trivlig rekord. En må tilbake i 60-tallet for å finne et førstelagskjøp som gikk så mange kamper uten å vinne et trofé. Emlyn Hughes måtte vente seks år på sitt første trofé, da Liverpool vant ligatittelen i 1973. Dominic Matteo gikk lenger tid uten å vinne noe, men spilte færre kamper. Nå håper angriperen at han slipper å overta den rekorden.

- Det er en annen grunn til at Carling Cup betyr noe. Det å ikke være involvert i europacupene er en stor nedtur for klubben, så Carling Cup vil være et flott trofé å vinne, for vi er alle desperat etter sølvtøy.

- Forrige sesong var en stor nedtur, og denne sesongen handler om forbedring, og det er noe vi kan gjøre ved å gjøre det bra i ligacupen. Vi ser på Carling Cup som veldig viktig, ettersom vi ikke er med i Europa men har en stall som har nok bredde til å gjøre det bra i alle turneringer.

- Carling Cup blir tatt veldig seriøst, og forhåpentligvis kan vi få ut den vonde smaken vi har i munnen etter frustrasjonen vår i ligaen, og bruke det positivt mot Stoke.

- Jeg ville mye heller ha vært i Europa, og spesielt i Champions League, som er det beste som er. Å måtte klare oss uten europacupspill en sesong gjør oss enda mer bestemt på å sørge for at vi er tilbake neste sesong.

Kuyt tror det blir en tøff kamp mot Stoke, som Liverpool ikke har klart å slå på Britannia Stadium etter at de rykket opp. I cupspill har de røde aldri tapt mot The Potters, på ti kamper. Sist de møttes i ligacupen vant de røde 8-0, i en kamp hvor Robbie Fowler scoret hattrick.

- Vi er ikke det eneste laget som sliter der. Det er fordi de er så fysisk sterke. Det er en av de tøffeste kampene i Premier Leauge. De er veldig sterke, men vi kan også være et fysisk og sterkt lag. Dersom vi kan skape like mange sjanser som vi har gjort så vil vi være fornøyde. Det eneste som må forandres er hvor mange mål vi scorer. Vi må være mer kliniske, avslutter Kuyt.