Kuyt med scoring for Nederland

Dirk Kuyt scoret Nederlands tredje mål i kveldens EM-kvalifiseringskamp borte mot Ungarn. Gutta fra treskolandet vant enkelt 4-0. Milan Jovanovic var med å snu 0-1 til 2-1 for Serbia mot Nord-Irland. Alberto Aquilani spilte hele kampen da Italia beseiret Slovenia.

Dirk Kuyt var som ventet å finne i startoppstillingen til Nederland i kveldens EM-kvalifiseringskamp mot Ungarn i Budapest. Liverpool-angriperen var ikke snauere enn at han gjorde Nederlands tredje mål i kampen, da han kunne sette et lavt høyrebeinsskudd fra 11-12 meters hold i åpent mål etter 53 minutter. Nederland ledet 2-0 til pause, etter scoringer av Rafael Van der Vaart og Ibrahim Afellay. Robin Van Persie økte til 4-0 etter 62 minutter. Kuyt ble byttet ut til fordel for Ruud van Nistelrooy etter 81 minutter. Et rent taktisk bytte. Ingen skade på Liverpool-spilleren med andre ord.

Nederland er nå suverene ledere av gruppe E med full pott (15 poeng) fra sine fem første kamper. Ungarn er fortsatt på andreplass med sine ni poeng, trass i kveldens braktap.

Ellers i kveldens EM-kvalifiseringskamper var utlånte Alberto Aquilani å finne i Italias startoppstilling borte mot Slovenia. Han spilte hele kampen da italienerne vant 1-0 i Ljubliana. Målscorer var Thiago Motta i det 73.minutt. Italia er nå seks poeng foran Slovenia etter kveldens toppoppgjør i gruppe C.

Milan Jovanovic startet på benken for Serbia, som noe overraskende lå under 1-0 for Nord-Irland til pause hjemme i Beograd. Dermed ble Jovanovic satt inn da man startet annen omgang, og serberne utlignet til 1-1 ved Marko Pantelic etter 65 minutter. Bare minuttet etterpå var Jovanovic frempå med et godt høyrebeinsskudd som ble blokkert. Etter 74 minutter tok så vertene føringen ved Zoran Tosic, og 2-1 til Serbia ble også sluttresultatet. Dermed klatret serberne til tredjeplass på tabellen. De har like mange poeng som Slovenia på andreplass, men dårligere målforskjell.

Pepe Reina satt som ventet på benken i Spanias hjemmekamp mot Tsjekkia. Der hadde han selskap av tidligere lagkamerat Fernando Torres de første 45 minuttene. De tidligere Liverpool-spillerne Alvaro Arbeloa og Xabi Alonso startet kampen for Spania, mens tidligere Liverpool-spiller Milan Baros startet for tsjekkerne. Torres erstattet Alonso etter første omgang. Gjestene tok ledelsen på et langskudd fra Jaroslav Plasil like før man rundet halvtimen, men David Villa snudde kampen med scoringer i det 69. og 73.minutt. Den siste scoringen kom på et straffespark. 2-1 seieren i toppkampen betyr at Spania nå leder gruppe I seks poeng foran toer Tsjekkia.