Kuyt skuffet over benktilværelse

Dirk Kuyt innrømmer at han er frustrert over å ha mistet plassen på laget, men tror stallen er den sterkeste siden 2006. 31-åringen ønsker konkurransen om plassene velkommen.

Dirk Kuyt har nærmest vært fast i Liverpools startoppstilling siden han kom til klubben i 2006, men har blitt henvist til benken i de to seneste ligakampene. Kenny Dalglish har foretrukket nyervervelsen Jordan Henderson. I Carling Cup mot Brighton var imidlertid Kuyt med fra start og scoret.

Utelatelsen av arbeidsjernet Dirk Kuyt har kommet som en overraskelse på mange. Nederlenderen synes det er vanskelig å tilpasse seg benktilværelsen, men er bestemt på å jobbe hardt for å komme tilbake i startoppstillingen.
- Ja, jeg er skuffet over å være ute av laget. Fra barndommen av har jeg alltid vært skuffet når jeg ikke har vært på laget fordi jeg er desperat etter å være involvert og bidra mye, sier Dirk Kuyt til The Guardian.

- Men det gjør meg også meget bestemt. Jeg må fortsette å bevise hva jeg er god for og trene så hardt som mulig. Når jeg spiller, må jeg sørge for at prestasjonene er av høy standard.

Innkjøpene av Stewart Downing, Jordan Henderson og Craig Bellamy, samt ankomstene til Luis Suarez og Andy Carroll betyr at det er sterkere konkurranse om de offensive posisjonene på banen.
- Konkurransen er hard nå. Men det er utmerket for klubben at det er så mange spillere å velge mellom – landslagsspillere av topp klasse. Spillerne innser at man trenger mer enn elleve gode spillere for å være suksessfull.

- Da jeg først kom hit, hadde vi en veldig god, stor spillerstall, men i de to sesongene før denne har vi ikke hatt bredden vi hadde i de første tre sesongene.

- En som Craig Bellamy er en sterk tilvekst til det som allerede er en sterk spillerstall, og det kan bare være godt for laget.

-  Vi har definitivt bedre kvalitet og flere spillere å velge mellom. Jeg synes at vi har en flott spillerstall med de signeringene vi har gjort, så vi bør være ambisiøse og ha tro på oss selv.