Kuyt spår god sesong for Carroll

Dirk Kuyt spår at Andy Carroll kan gå mot en god sesong på topp for Liverpool. Spissen har scoret i Liverpools to siste preseason-kamper.

Mot Valencia på lørdag utmerket geordien seg også med en hasardiøs takling av Valencia-forsvarer Adil Rami midtveis i første omgang.

- Man kunne se at han var ute etter å markere seg. Det var en tøff takling, og du må være forsiktig slik at du ikke pådrar deg tåpelige kort. Du ønsker ikke å bli suspendert, kommenterer lagkamerat Kuyt den forseelsen overfor Liverpool Daily Post.

- Andy er veldig sterk i lufta, og du kan også spille ballen i beina hans. Han kommer til å vise seg som en toppspiller for oss denne sesongen. Det fine for øyeblikket er at vi har mange valgmuligheter offensivt, legger nederlenderen til.

Valencia-forsvarer Rami var ikke spesielt imponert over Carrolls takling der og da, men forsvarte overraskende nok motspilleren etter kampen.

- Slike taklinger er bare noe som skjer i kamper. Jeg har ingen problemer med det. Carroll er en veldig god spiller. En sterk spiller. Jeg liker ham.

- Han er vanskelig å markere fordi han er så sterk på hodet. Jeg tror ikke det er mange forsvarere som liker å møte ham.

Carroll har vært involvert i alle Liverpools seks preseason-kamper, og har scoret i tre av dem. Kuyt tror at lagkameraten vil dra nytte av en solid preseason.

- Det var vanskelig for Andy da han kom hit, fordi han slet med en skade. Han spilte et par kamper, og gjorde det veldig bra, men fikk så en ny skade. Nå har han gjort unna en hel preseason, og har scoret i de to siste kampene. Han er en kvalitetsspiss, og jeg er sikker på at han vil gjøre det bra og score mål for oss denne sesongen.

- Det gjorde ham godt å score et nytt mål, og forhåpentligvis kommer han på scoringslisten også til helgen.

- Vi er selvsagt veldig godt fornøyd med resultatet mot et veldig bra Valencia-lag. Å vinne 2-0 og holde nullen tyder på at vi er klare til neste helg.

- Jeg er veldig godt fornøyd med kjøpene vi har gjort i sommer. Det var fint at de fikk spille sin første kamp på Anfield, og jeg vet de trivdes der ute. Konkurranse om plassene er noe som hører med i en klubb som Liverpool. Du ønsker å ha to spillere i enhver posisjon.

Av nykommerne var Kuyt spesielt imponert over Downings innsats mot Valencia.

- Han er en kvalitetsspiller, noe alle kunne se da han spilte for Villa i fjor. Alle har også sett det i preseason med oss, og mot Valencia la han flere gode innlegg. Vi ser frem til å jobbe sammen med ham.

- Vi setter oss ikke mål. Vi tar en kamp om gangen. Jeg så Hull spille på fredag. De har hatt en veldig god preseason, og har vunnet alle sine fem kamper. Men de ble slått i første serierunde.

- Alt handler om neste kamp, og for oss er det Sunderland. Vi må sørge for å få en god start på sesongen.

- Vi har jobbet hardt, og den siste tiden har vi brukt mye tid på vår defensive organisering. Forsvarspillet begynner på topp, og mot Valencia kunne alle se at vi var mye bedre. Organiseringen var god, og det var veldig tilfredsstillende å holde nullen. Å slå et lag som Valencia vil gi oss mye selvtillit med tanke på neste helg.