Laguttaksproblemer for Segura

Både reservelaget og juniorlaget spiller kamp i dag. Det gir reservelagsmanager Pep Segura færre spillere til disposisjon.

Reservelaget møter Aston Villa på Villa Park klokken 20.00 i dag, mens juniorlaget møter Manchester United borte klokken 14.30. Kampkollisjonen gjør at Pep Segura har færre spillere å velge mellom til reservelagets kamp.
- Dette er en vanskelig situasjon for oss fordi i de seneste kampene har vi benyttet spillere som Toni Silva, Stephen Sama, Adam Hajdu og Henoc Mukendi fra The Academy, men jeg vil ikke benytte dem i denne kampen, uttaler Pep Segura til Liverpoolfc.tv.

- Vi må beskytte U18-spillerne fordi de også har en mulighet til å vinne sin avdeling. Av den grunn må jeg respektere det. U18 har en vanskelig kamp mot Manchester United, og jeg vil hjelpe Rodolfo Borrell med det. Jeg ville likt å ha de beste spillerne tilgjengelig for mitt lag, men det viktigste er klubben og å ta gode beslutninger, ikke egoistiske avgjørelser.

Aston Villas reservelag spiller i søravdelingen og ledes av Kevin MacDonald, liga- og cupvinner for Liverpool i 1986. De startet 2011 med å beseire Arsenal hele 10-1.
- Aston Villa vil bli en vanskelig kamp for oss, men også for dem, sier Segura.

- Det var et merkelig resultat å se dem vinne 10-1 mot Arsenal. Det er ikke et logisk resultat, men jeg vet at Villa er et godt lag med noen gode spillere.

- Jeg forventer en vanskelig kamp, men jeg ønsker å se en god opptreden i hver kamp fra mine spillere. De må alle forstå hvilket ansvar de har på banen og beholde konsentrasjonen i samtlige 90 minutter.

- Å vinne er alltid fantastisk, men det er hvordan du vinner som er viktig.

- Hvis vi vinner en kamp og ikke spiller bra, kan jeg ikke være fornøyd. Jeg må si til laget at det ikke var godt nok, og at vi må forbedre oss.

- Jeg har vært tilfreds med spillerne i våre to seneste ligakamper. Vi var uheldige som tapte borte mot Arsenal. Deretter spilte vi veldig bra mot Everton.

- Lagets ånd og viljestyrke var veldig god. De har trent bra. Jeg må hjelpe spillerne til å utvikle seg og komme på et nivå der de kan være klare for førstelaget. Det er min jobb.

Segura forteller hvorfor han har flyttet Steven Irwin fra back til hengende spiss.
- Vi skjønner det er en ny posisjon for Steven i forhold til hva han vanligvis er vant til. Jeg behøvde å foreta noen forandringer. Dette er en posisjon jeg tror han kan spille i, og han har gjort det bra i den posisjonen.

Når fire kamper gjenstår i Premier Reserve League Northern Group B, ligger Seguras mannskap seks poeng bak lederlaget Blackburn, men har to kamper mindre spilt. Liverpool har fortsatt mulighet til å vinne serien.
- Vår plan er å ta kamp for kamp. Jeg liker bestandig å vinne, men vi må forstå hva jobben min her er. Min jobb er først å hjelpe spillerne og få dem klare slik at de kan spille på førstelaget.

- Da jeg hadde U18-laget til Barcelona, vant vi ligaen og cupen i samme sesong. Jeg sa til spillerne at det ikke var viktig. Det som er viktig er hvor mange spillere fra det laget som kom på førstelaget.

- Å vinne er fantastisk og gjør meg glad, men spillerne har behov for å forstå at de må arbeide hardt hver dag dersom de ønsker å komme på førstelaget.

- Det ville være fantastisk om vi vinner reservelagsligaen, men jeg fortrekker å se spillerne utvikle seg. Hvis vi klarer begge deler, så er det fantastisk.

Reservelagskampen på Villa Park vises direkte på LFC TV og LFC TV Online. Vi kommer også til å oppdatere de viktigste hendelsene her på Liverpool.no.