LFCSCSB økte mest

Til tross for en svak ligasesong var det Liverpool Supporters' Club Scandinavian Branch som økte medlemstallet mest forrige sesong, viser en oversikt fra Supporterunionen for Britisk Fotball.

Liverpool fikk en fryktelig svak start på sesongen, med utenomsportslige problemer, rettsaker og en Roy Hodgson som ikke passet inn på Merseyside. Klubben fikk et løft siste halvdel av sesongen, men det er likevel oppsiktsvekkende at det var vår supporterklubb som økte med flest medlemmer selv uten sportslig suksess.

Supporterunionens årbok viser at LFCSCSB gikk frem fra 35323 til 36242 medlemmer fra 2009/10 til 2010/11, en økning på hele 919 medlemmer (pr. 31. mai 2011).

Manchester United sin supporterklubb er fremdeles den største, men til tross for Champions League-finale og ligagull økte de ikke med mer enn 354 medlemmer. Med unntak av Liverpool var det Tottenham som hadde størst økning fra 2009/10-sesongen, med en økning på 609 nye medlemmer i sesongen de debuterte i Champions League.

Daglig leder i LFCSCSB, Tore Hansen, sier at dette er meget gledelig og meget sterke tall. - Husk på at vi ikke bare har hatt én dårlig sesong, men to. Vi har blitt nummer seks og syv i ligaen de to siste årene. Det vitner om en fantastisk lojalitet og det er utrolig gøy å se slike tall etter all den sportslige motgangen vi har hatt.

Leeds og Arsenal økte med henholdsvis 422 og 413 medlemmer. Ingen klubber hadde noe stor tilbakegang - noe som betyr at det er totalt over 100.000 medlemmer registrert i supporterklubbene for britisk fotball.