Liverpool by har produsert flest PL-spillere

En undersøkelse viser at Liverpool er den byen i England som har produsert flest spillere til den engelske toppserien etter at Premier League ble innført i 1992.

Verken Liverpool eller Everton har vunnet ligaen etter at den skiftet navn til Premier League for snart to tiår siden. Liverpool har blitt nummer to et par ganger, mens Evertons beste plassering på de siste 19 årene er en fjerdeplass.

En undersøkelse viser imidlertid at Liverpool er den byen i England som har produsert flest spillere til toppdivisjonen i denne perioden, med totalt 62. Deretter følger Birmingham på annenplass med 55 og Manchester på tredjeplass med 42.

Liverpool Daily Post trekker frem kvartetten som Robbie Fowler, Tony Hibbert, Wayne Rooney og Kevin Nolan som eksempler på at de 62 er spredt på en rekke klubber. Spillere som Jamie Carragher og Steven Gerrard er noe overraskende ikke telt med i dette antallet, da de er født utenfor det som defineres som Liverpool bys grenser. Jamie Carragher er født i Bootle, som ligger i Sefton kommune, mens Steven Gerrard er født i Whiston og oppvokst i Huyton, som begge ligger i Knowsley kommune. Denne kommuneoppdelingen er også grunnen til at London ikke figurerer på statistikken. London har nemlig blitt delt opp i «boroughs», og av disse kommer Lambeth høyest.

Totalt er det 1383 engelskfødte spillere som har spilt i Premier League i løpet av disse 19 årene. Ser man på fylkesfordelingen (counties) holdt opp mot befolkningstetthet, så kommer Merseyside på tredjeplass, da de produserer 6,59 Premier League-spillere per 100 000 innbyggere. North Yorkshire toppet med 7,69, foran County Durham med 8,70.