Liverpool har aldri vunnet på Emirates

Liverpool jakter sin første seier på Emirates Stadium. Fire uavgjorte og tre tap er fasit så langt i Arsenals nye storstue.

I fjor ble det 1-1 i begge ligakampene mellom Arsenal og Liverpool. På Anfield i ligastarten scoret David N'Gog to minutter etter pause, mens en blunder av Pepe Reina førte til utligning i kampens siste minutt. Både Jole Cole og Laurent Koscielny (på overtid) ble utvist.

På Emirates scoret begge lag på straffespark på overtid. Robin van Persie i det 98.minutt og Dirk Kuyt i det 102.minutt

Liverpool har ikke vunnet noen av sine siste 11 ligakamper borte mot Arsenal, og ingen av sine siste 14 bortekamper mot The Gunners i alle turneringer.

Gjestene fra Merseyside har bare klart å holde nullen i en av de siste 28 kampene mot The Gunners, hjemme og borte.

Liverpools siste borteseier mot Arsenal kom i februar 2000, da Titi Camara gjorde kampens eneste mål. Bare to spillere fra den troppen er fortsatt å finne på Anfield – Jamie Carragher og Steven Gerrard.

Liverpool har ikke klart å forhindre Arsenal å score i noen av de siste 14 kampene mellom klubbene. Sist man holdt buret rent var i en 1-0 sier på Anfield i ligaen i 2006. Seks av de åtte siste ligamøtene har endt uavgjort.

Pepe Reina har fortsatt til gode å holde nullen mot Arsenal på 13 forsøk.

Dersom Dirk Kuyt scorer på Emirates i morgen, blir det hans 50. ligamål for Liverpool.

Arsenal er ubeseiret mot Liverpool i de siste åtte Premier Legue-kampene, og har tapt bare en av de siste elleve.

Kilde: Liverpoolfc.tv.