Liverpool res - Blackburn res 2-0

Fortjent seier for Liverpool, etter en scoring i hver omgang av spanjolene Suso og Pacheco.

Liverpool: Gulacsi; Flanagan, Wisdom, Mendy, Irwin (Cooper 65); Spearing (Thomas 70), Pacheco; Bruna, Suso, Ince; Saric.

Reserver: Stephens, Roberts, Sokolic

Blackburn: Kean, Ramm, Pearson, Parry (O'Connor 85), Hanley, Knowles (Maclaren 77), Potts, Morris, Aley, Lowe, Hitchcock.

Elendig "gressmatte" på Prenton Park. Ifølge LFC TV forventes Jay Spearing å spille 60 minutter.

1.omgang:

13.min: Stor sjanse da Jay Spearing slår en god gjennombruddspasning til Tom Ince. Ince kommer seg forbi keeper, men touchen blir litt for hard og går ut til utspark.

16.min: Steve Irwin får et par sjanser til å lade like utenfor 16-meteren, og de siste forsøket går en liten meter utenfor stolperota.

20.min: Spearing ut til Suso på hjørnet av straffefeltet. Spanjolen prøver sin gode venstrefot, men via et forsvarsben og ut til en corner som blir resultatløs.

23.min: Frispark nesten nede ved cornerflagget. Wisdom får hodet på ballen fra Bruna, men er hardt presset og header langt over.

26.min 1-0 SUSO - Godt angrep hvor Ince igjen forserer framover, Spearing spiller ut til Bruno som synes å bruke litt lang tid men finner likevel Suso. Inne i feltet får spanjolen akkurat nok plass til å legge ballen inn i motsatt hjørne.

38.min: Vilt skudd utenfor fra Ince etter at Bruna tok et kjapt frispark.

Pauserapport: En bra førsteomgang av Liverpool hvor de til tider har dominert og keeper Gulacsi knapt har vært nær ballen. Andre Wisdom har imponert etter sitt “comeback” fra start for reservene etter skadeopphold, og høyreback John Flanagan har også vært bra. Framover har Jay Spearing styrt på den sentrale midtbanen med flere gode pasninger, mens Tom Ince spesielt den første halvtimen var veldig aktiv og med flere drivende løp framover. Målscorer Suso har også hatt sine øyeblikk. Mest skuffende har nok Dani Pacheco vært, men han spiller i den sentrale midtbanerollen som han ikke trives så godt i. Spillemessig har de røde vært overlegne, men er litt lette med Saric på topp og en aner at et fysisk Blackburn kan være en trussel hvis de skulle komme til dødballer etter pause.

2.omgang:

46.min:
Blackburn har sitt første virkelige angrep i kampen da det slås hardt inn fra deres venstreside, men Liverpool får såvidt klarert.

Sammy Lee, Steve Clarke og Frank McParland på tribunen, og også far Paul Ince.

55.min: Bare en ypperlig takling fra Ramm hindrer at Ince kan løpe igjennom.

60.min: Et langt innkast blir flikket videre inne i feltet av en av midtstopperne til Blackburn som har kommet opp, men får ikke noe kraft i headingen som går rett i fanget på Gulacsi.

2.omgang har så langt vært langt jevnere enn 1.omgang var.

63.min: Hitchcock (sønn av tidligere keeper i Chelsea) får skudd i etterkant av en dødball, men via Mendy og like utenfor. På corneren header Blackburn like over.

65.min: Alex Cooper inn for Steve Irwin på venstrebacken.

70.min: Aley header knallhardt like utenfor etter en corner for Blackburn.

70.min: Jay Spearing forlater banen som planlagt, og innlånte Conor Thomas kommer inn sentralt på midtbanen.

72.min: John Flanagan kommer i dommerens bok for en nokså vill takling.

77.min: Maclaren inn for Knowles hos Blackburn.

83.min 2-0 PACHECO - Liverpool bet seg fast etter to cornere rundt Blackburns straffefeltet, og til slutt fikk Dani Pacheco skaffet seg plass og sendt et godt skudd ned til venstre for keeper fra like innenfor 16-meteren.

85.min: O'Connor inn for en skadet Parry hos Blackburn.

86.min: Blackburn får et frispark på 16-meter streken, men skuddet går hardt rett i muren.

David Fairclough hos LFC TV ga tittelen Liverpools beste til Jay Spearing.

89.min: Sterk forsering av Tom Ince, men får ikke løftet over keeperen fra skrå vinkel. På corneren smeller Ince til igjen, men igjen via keeper og ut over dødlinjen.

Sluttrapport: En mer jevn 2.omgang etter at Blackburn greide å rive opp spillet til Liverpool mer, men likevel fullt fortjent med hjemmeseier. Med mer fokus på de rødes forsvar greide dagens kaptein Andre Wisdom seg bra, og også den mer kortvokste midtstopperkollegaen Mendy. Framover var Jay Spearing positiv, og Dani Pacheco kom mer med i spillet etter at scouseren gikk av banen og scoret et fint mål. Tom Ince løp kanskje mer enn noen annen og hadde fortjent en scoring, og Suso hadde noen fine involveringer.