Liverpool U18 - Wolves U18 2-2

Liverpool U18 klarte bare 2-2 mot Wolves i dag, og ble dermed ikke avdelingsvinnere i Premier Academy League. Tittelen går i stedet til Everton, som nå får spille semifinale mot Aston Villa i nasjonalt play-off.

Liverpools lag: Belford, Rafferty, McGiveron, Coady, Sama, Roddan, Silva, Roberts (Walsh 87), Emilsson (Ngoo 46), Adorjan, Mukendi.
Ubenyttede reserver: King, Stephens, Hatch.

Rodolfo Borrell har bare gjort en forandring på det laget som slo Wolverhampton 4-0 på bortebane på tirsdag. Roberts erstatter skadede Hajdu.

Toni Silva pådro seg en smell under oppvarmingen, men vil starte kampen likevel.

1.min: Wolves tar avspark. Det blåser litt på akademiet i Kirkby.

5.min: Adorjan kommer alene med keeper, men dommeren presterer utrolig nok å blåse frispark for Liverpool langt utenfor 16-meteren. Svakt å ikke bruke fordelsparagrafen der!

7.min: Gorman runder Belford, men Sama kommer seg tilbake og redder situasjonen til corner.

12.min: Emilsson spiller fri Toni Silva, som kommer alene med keeper. Portugiseren blir satt under press av en forsvarer i det han skal avslutte, og faller. Stor sjanse! Reprisen viser at Silva kan ha blitt felt, og muligens skulle hatt straffespark.

15.min: Wolves må gjøre et tidlig bytte. Harris har blitt skadet. Parry kommer inn.

18.min: Wolves med et farlig frispark inn i Liverpool-feltet, og det er litt panikk blant de røde før de får klarert.

19.min: 1-0 MUKENDI. Adorjan med et fantstisk fremspill til Mukendi. Sistnevnte kommer alene mot keeper, og skyter hardt og lavt under målvakten. Mukendis første scoring for sesongen.

25.min: Wolves sin keeper feilberegner fullstendig et hjørnespark, og Liverpool er nær scoring. Det blir imidlertid en ny corner, som gjestene får klarert.

30.min: Mukendi får en nesten tro kopi av sjansen han scoret på, men denne gangen redder keeper det lave skuddet fra kloss hold. Igjen en flott pasning fra Adorjan.

31.min: Rafferty stusser videre en corner, men Silva avslutter over mål på bakre stolpe.

33.min: Wolves med en farlig innoverskrudd corner. Ballen blir klarert, og gjestene avslutter langt utenfor fra distanse.

35.min: Mukendi legger et bra innlegg fra venstre, men Emilsson er ikke helt oppmerksom når ballen lander i beina hans like foran mål.

40.min: Gjestene med et skudd som treffer Sama i hånden. Frispark 20 meter fra mål. Forde skyter like utenfor.

Wolverhampton er slett ikke ufarlige når de går i angrep, men Liverpool har vært det beste laget i første omgang og leder fortjent 1-0. Scoringen kom da assistkongen Krisztian Adorjan la en perfekt gjennombruddspasning til Henoc Mukendi, som skjøt lavt under keeper. Senere i omgangen fikk vi nærmest en kopi av dette angrepet. Igjen var det Adorjan som spilte frem Mukendi, men denne gangen klarte bortelagets keeper å redde det lave skuddet til corner. Toni Silva har også hatt et par muligheter, men portugiseren har ikke vært venn med ballen i dag. Krisztian Adorjan har vært Liverpools store spiller i denne omgangen. Ungareren har et fenomenalt blikk for spillet, og strør om seg med krempasninger.

2.omgang:
 46.min: Hat-trich helten fra tirsdagens kamp, Michael Ngoo, kommer inn for Kristjan Emilsson. Liverpool tar avspark, og har medvind i annen omgang.

48.min: 1-1 McALINDEN. Et innlegg slås inn fra høyre og over mot venstre. Ballen slås inn i feltet igjen, og McAlinden header i mål fra kloss hold. Gjestene sjokkåpner dermed annen omgang!

58.min: 2-1 MUKENDI. Henoc Mukendi vender av en mann og fyrer av et langskudd. Ballen lurer seg inn nede i venstre hjørne. Svakt av Wolverhamptons keeper, men Liverpool er tilbake i føringen.

62.min: Kjempesjanse for Mukendi til å gjøre sitt hat-trick, men Ngoo tar nærmest ballen fra ham og skyter over.

64.min: Gjestene på en farlig visitt, men Rafferty blokkerer Rooneys avslutning.

66.min: Gjestene bytter. Whittall ut, Kempton inn.

69.min: Ngoo med en heading på et frispark, men får ingen kraft bak hodestøtet.

73.min: Corner for Liverpool, men det dømmes frispark mot Liverpool inne i feltet.

75.min: Coady må gi en corner på et vanskelig innlegg. Deretter header han selv unna hjørnesparket.

78.min: 2-2 FORDE. Først roper gjestene på straffe for hands, når Rooneys skudd blir stoppet. Klareringen sender imidlertid Forde direkte i mål nede i høyre hjørne fra drøye 16 meters hold. Svakt keeperspill av Belford.

80.min: Sama og Coady får stå helt umarkert på bakre stolpe på et frispark. Samas heading blir imidlertid alt for svak. Stor sjanse!

81.min: Ngoo er sterk i kroppen og tar seg inn i feltet. Ballen faller fint for Silva, som skyter like utenfor via en Wolves-spiller. Liverpool presser på nå. Må vinne for å gå til topps i avdelingen og få spille nasjonalt play-off.

83.min: Ngoo på et nytt raid, og går overende i en duell med keeper. Vil ha straffespark, men dommer vender det døve øret til.

85.min: Silva får frispark 25 meter fra mål. Coady header, men rett på keeper.

87.min: Silva kommer seg fri på høyreflanken, men velger å avslutte selv i stedet for å spille til bedre plasserte medspillere. Corner til Liverpool, som Wolves får klarert.

87.min: Walsh inn for Roberts for Liverpool.

88.min: Bashford for Cranston for Wolves.

90+1.min: Liverpool får en corner på overtid. Gjestene får ballen unna.

90+2.min: Ny corner til Liverpool.

90+3.min: Gjestene kontrer og kommer alene med Belford. Kjemperedning av Belford. Stor sjanse for Wolverhampton til å avgjøre kampen.

90+3.min: Ny god redning av Belford på Gormans skudd.

90+5.min: Ngoo går overende i feltet og vil ha straffespark. Dommeren blåser i stedet av kampen. Craig Roddan får rødt kort for protester etter at kampen er avblåst! En rekke Liverpool-spillere konfronterer dommeren fordi han ikke dømste straffe til Ngoo.

Det ble en svært dramatisk avslutning på en åpen annenomgang der begge lag hadde store sjanser. Liverpool måtte vinne kampen for å vinne sin avdeling i Premier Academy League, og få spille semifinale mot Aston Villa i nasjonalt play-off. Det blir det nå i stedet Everton som får. Liverpool tar andreplassen. Michael Ngoo blir snytt for straffe fem minutter på overtid, og Liverpools-spillerne protesterte høylydt når dommeren blåste for full tid bare sekunder etterpå. Protestene var av en slik karakter at Craig Roddan fikk rødt kort etter kampslutt.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.