Lucas maner til innsats

Lucas Leiva mener at Premier League vil bli mer åpen enn på mange år, og maner til full innsats fra første fløytesignal av. Brasilianeren påpeker også at det er viktig med en sterk hjemmestatistikk.

Midtbanespilleren tror Liverpool kan være med å kjempe om tittelen i år, selv om han ikke vil spå noen sluttposisjon. Han vet at en positiv start på sesongen og en solid hjemmestatistikk vil bli helt avgjørende for utfallet.

- Alle ønsker å vinne ligaen, men det er veldig vanskelig å spå hvilken plassering vi får før sesongstart. Fra januar og ut sesongen i fjor hadde vi en fantastisk statistikk i Premier League. Men vi måtte betale dyrt for vår dårlige start, sier han til Liverpoolfc.tv.

- Denne gangen må vi sørge for å starte bra, og ligge høyere på tabellen. Helt i toppen om mulig. Vi ønsker selvsagt å kjempe om Champions League-plassene igjen, for det er der Liverpool hører hjemme.

- Først må vi altså starte bra. Vi må ta tre poeng i hjemmekampene. Det er veldig viktig. Vi vet bortekampene er vanskeligere å vinne, men dersom vi klarer å vinne hjemmekampene og tar en del poeng på bortebane vil det være et godt utgangspunkt for en topp fire-plassering.

- Det er viktig å slå Sunderland i ligapremieren. Deretter har vi Arsenal på bortebane. Det blir en veldig vanskelig kamp, men tre poeng gir deg alltid selvtillit i de påfølgende kampene.

- Det er fem eller seks klubber som vil kjempe om tittelen. Manchester United, Arsenal og Chelsea er alltid med der oppe. Manchester City er på vei fremover. De har brukt masse penger, og kjøpt noen riktig gode spillere. Vi har også kjøpt gode spillere, og Tottenham har gjort det bra de siste årene. Alle disse lagene kan kjempe om tittelen.

Lucas er også glad for at landsmannen Alexander Doni har kommet til Anfield.

- Alexander har mye rutine, og var involvert i siste VM. Han har mange sterke sider. Vi har Pepe, som er en av de beste målvaktene i verden, men Doni vil utvilsomt legge press på ham og trene veldig hardt for å få sin sjanse.