Lucas på plass i Argentina

Lucas Leiva er på plass i Argentina og klar for Copa America. Hans første store turnering med landslaget.

-Dette er min første store offisielle turnering med Brasil, og jeg gledermeg. Dette betyr mye for meg. Å spille for Brasil er det høyestemålet du kan sette deg, uttaler midtbanespilleren til LiverpoolEcho.

- Jeg vet hvor vanskelig det er å komme med i dennetroppen, når du konkurrerer mot så mange gode spillere. Dette erbelønningen for det jeg har utrettet i Liverpool, og nå ønsker jegå bidra til at Brasil gjør det bra, legger han til.

-Oppgaven blir ikke akkurat enklere av at våre argeste rivaler erarrangørland. Vi vet vi vil ha brorparten av tilskuerne mot oss.

-Folk i Brasil elsker fotball, og forventningene er alltid veldighøye. Vi føler presset, men det er jeg vant med fra Liverpool.

-Dette er vår første turnering under den nye manageren. Vi har etveldig ungt lag, og bygger for 2014. Det er det store målet, men nårdu går til en turnering som dette er fokus kun på å vinne den.Brasil er alltid en av favorittene til å vinne, og jeg håper åbidra til at vi skriver historie.

Lucas skal spille med trøyenummer 5 i mesterskapet. En trøye som betyr mye i Brasil.

-En rekke store spillere har brukt denne trøyen. Det er en veldigviktig trøye. I Brasil tror alle at alt starter med nummer 5. For meger det en fornøyelse å få benytte trøyen, og få muligheten til åspille for Brasil.

- Manageren har kjent meg siden jeg var 18.Han kjenner meg godt, men jeg får ingen fordeler av den grunn. Allei troppen fortjener å være her på grunn av hva de har prestert forsine klubber. Jeg må bevise at jeg duger i hver eneste kamp, og viseat jeg er kapabel til å spille for landslaget. Det vil være stortom jeg kan oppnå store ting med Brasil.

- I Neymar har vi enfantastisk spiller. Han er et av de største talentene vi har iBrasil for øyeblikket. Vi vet Chelsea prøvde å kjøpe ham, men hanbestemte seg for å bli i Brasil. Neymar gjør det veldig bra iBrasil, og jeg gleder meg til å følge utviklingen hans de kommendeårene. Med tiden vet jeg at han vil komme til Europa og spille foren storklubb.

Brasil starter Copa America med kamp motVenezuela neste søndag. De møter deretter Paraguay 9.juli ogEcuador 13.juli. Det kan ligge an til en semifinale mot Uruguay ogLuis Suarez, og en potensiell finale mot Argentina.

-Messi er den beste spilleren jeg noen gang har spilt mot. Jeg spiltemot ham i semifinalen i OL i Kina i 2008, og så møtte vi Argentinai en privatlandskamp i fjor og han scoret i siste spilleminutt. Vivet han er i veldig god form for øyeblikket, så det blir vanskeligå stoppe ham.

- Argentina har den beste spilleren i verden,og de er alltid veldig sterke. Men Uruguay blir også å regne med.De gjorde det bra i VM, og har veldig gode spillere som Luis.

-Luis og jeg har snakket om turneringen, og at vi kanskje møterhverandre i kvartfinalen eller semifinalen. Det vil bli et stortøyeblikk, og forhåpentligvis vil Brasil trekke det lengste strået.Dersom Brasil møter Argentina i finalen, vil verden stoppe opp ogfølge kampen. Rivaliseringen er enorm.

- Dette blir enveldig god turnering å følge, og også å spille i. Jeg gleder meg.