Lucas satser på å danke ut Braga

Lucas Leiva ser frem til torsdagens returkamp mot Braga, og håper at de røde etter matchen kan glede seg over avansement til kvartfinalen i Europa League.

- For meg er dette en stor turnering. Det er kanskje noen som ikke synes denne turneringen betyr så mye, men i Brasil er Europa League viktig for alle. Jeg håper vi kan gå videre til neste runde, og hvorfor ikke drømme om tittelen? Vi har et godt lag, selv om det fortsatt er mange kamper som skal spilles og vi har ting å rette på, sier 24-åringen til Liverpoolfc.tv.

- Dessverre har jeg fortsatt ikke vunnet noen medaljer, men når du kommer til Liverpool er det for å vinne trofeer. Det er slik du må tenke hele tiden. Når du legger fotballstøvlene på hylla er det kun de gode klubbene du har spilt for og trofeene du har vunnet som teller.

Liverpool tapte som kjent 1-0 i Braga. Lucas innser at det må andre takter til enn det de røde leverte i Portugal, om avansement skal sikres.

- Vi var ikke fornøyd med den kampen, fordi vi ikke klarte å score et bortemål. Vi vet hvor viktig det er. Spillet vårt var heller ikke bra nok. Spesielt i første omgang. Det gikk ikke slik vi planla det.

- Jeg er sikker på at vi vil spille bedre på torsdag, og vi vil få store muligheter til å score. Til syvende og sist må vi spille bedre enn sist, og vi må spille med selvtillit når vi har fansen i ryggen. Vi må holde bedre på ballen enn i den første kampen. Klarer vi å holde ballen i laget, vil vi fremstå som farligere.

Lucas tror at Andy Carroll kan bli en nyttig mann å ha på banen torsdag kveld.

- Innbyttet av Andy ga oss mange muligheter i annen omgang i Braga. Han er fortsatt ikke i toppform, men så snart han er det vil han være til stor hjelp for oss. Spesielt i kampene i Europa. Motstanderne der er ikke vant til å møte en stor spiss som kan vinne ballen i lufta og score så mange mål som han kan.

- Vi skal ikke legge noe ekstra press på ham, for han er på vei tilbake etter skade litt om senn, men han har allerede vist at han er kapabel til å forandre kamper.

Liverpool må nok en gang klare seg uten kaptein Steven Gerrard, og det legger ekstra press på Lucas sine skuldre.

- Jeg føler alltid presset og kjenner ansvaret jeg har, da min rolle på laget er meget viktig. Det er en vanskelig rolle. Steven er en stor spiller, og vil vil utvilsomt savne ham, men vi kan vinne denne kampen uten ham på banen.