MacKenzie skylder nå på nyhetsbyråer i Sheffield

Tidligere Sun-redaktør Kelvin MacKenzine har i dag gjort helomvending, og ber om unnskyldning for at han i går sa at et nyhetsbyrå i Liverpool var kilden til den famøse artikkelen «The Truth» i etterkant av Hillsborough-tragedien. Nå skylder han i stedet på nyhetsbyråer i Sheffield-området!

Det er BBC som melder at MacKenzine har bedt om unnskyldning etter at han i går ga journalister i Liverpool skylden for at artikkelen «The Truth» havnet på trykk i The Sun.

The Sun serverte som kjent løgner om at Liverpool-fans stjal og pisset på døde medsupportere i artikkelen "The Truth", og avisen blir den dag i dag boikottet på Merseyside og av fotballsupportere over hele England for løgnene den spredte.

I går påstod altså MacKenzie at han fikk opplysningene fra et nyhetsbyrå i Liverpool. I dag har han så gjort kuvending, og hevder at kilden var nyhetsbyråer i Sheffield-området!

- Jeg har akkurat sjekket med The Suns nyhetsredaktør på den tiden, og det er klart at opplysningene ikke kom fra Liverpool-byråer, men i stedet fra byråer i Sheffield-området. Jeg ber om unnskyldning for at jeg tok feil, men det er 21 år siden, sier MacKenzie til BBC etter å ha blitt tatt med buksene nede nok en gang.

- Jeg føler meg helt satt ut og veldig forulempet, ikke bare på vegne av mitt eget byrå, men på vegne av hver eneste journalist i Liverpool, og utvilsomt på vegne av alle freelancejournalister i Liverpool, kommenterer Chris Johnson i nyhetsbyrået Mercury i Liverpool, som fikk gårsdagens anklage rettet mot seg.