Manchester United skamfulle over egne fans

Ledere i Manchester United karakteriserer oppførselen til sine egne supportere på Anfield i går som skammelig. Det melder The Guardian.

Det ble estimert at cirka 300 Manchester United-supportere var tilstede på gårsdagens juniorkvartfinale på Anfield. Tre av disse ble arrestert for fyll, mens seks ble kastet ut av stadion av ulike andre årsaker. To bortesupportere fikk også en muntlig advarsel for å ha fyrt av en røykbombe i borteseksjonen. Det som imidlertid har opprørt flesteparten av de 10 199 tilskuerne som var tilstede på juniorkampen, hvorav et stort antall var barn og unge, var den kontinuerlige syngingen og hånende tilropene om tragediene på Heysel og Hillsborough.

The Guardian melder at laglederne til Manchester United var opprørte over oppførselen til sine egne fans, og karakteriserte den som «skammelig» etter kampen. Ifølge The Guardian har også Manchester United lovet å «slå hardt ned på supportere som blir rapportert til klubben.»

- Å synge sanger om Hillsborough- og Heysel-tragediene er skammelig. Vi vil slå hardt ned på supportere som blir rapportert til oss, sier da også en talsmann for Manchester United til Liverpool Echo.

John Aldridge, som spilte for Liverpool på Hillsborough i 1989 da 96 fans omkom på tribunene, var sjokkert over United-supporternes oppførsel.

- Jeg har aldri opplevd noe slikt på en juniorkamp tidligere, og jeg håper jeg slipper å oppleve noe lignende igjen. Det var forferdelig. Du er vant til en del tilrop fra United-fansen når de kommer til Anfield, men å høre disse sangene om Heysel og Hillsborough var bare fælt. Mengden med hånende tilrop og sanger var bare kvalmt. Det var helt tydelig en gruppe som bare hadde dratt på kampen for å skape problemer og kvalme, og jeg føler med familiene i Manchester-seksjonen som bare hadde kommet for å se en fotballkamp, sier Aldridge til Daily Mail.