Mavinga ble belgisk mester

Utlånte Chris Mavinga ble i kveld mester i en dramatisk kamp, der Genk på hjemmebane med en sen scoring greide å sikre seg 1-1 mot Standard Liege og det nødvendige poenget for å ta gull.

Chris Mavinga, som fyller 20 år neste uke, spilte fra start i kampen mellom Genk og Standard Liegue. Hjemmelaget ville bli belgisk ligamester med minst ett poeng.

Midtveis i 1.omgang var Mavinga involvert i en situasjon der han traff Carcela hos gjestene fra Liege i hodet med en støvel da han med et vilt spark bommet på ballen, og motstanderen ble båret ut med brukket kjeve og nese. Liverpools utlånte spiller fikk gult kort for hendelsen.

Mavinga var negativt involvert da Standard tok ledelsen, da han feilberegnet på et frispark fra Defour og Mangala sørget for 1-0 til laget fra Liege.

Noen minutter før slutt greide imidlertid innbytter Kennedy å utligne til 1-1 og sikre ligatittelen til Genk og Mavinga.