McManaman om Downing, topp fire og Gerrard

McManaman mener Downing er en kantspiller av topp klasse. Tror de røde kan være med å kjempe om topp fire med tre, fire spillerkjøp. Gerrard kan bli bedre enn noensinne neste sesong.

Ifølge Liverpool Echo håper Kenny Dalglish å hente Stewart Downing i løpet av de neste ukene. Steve McManaman mener Aston Villas engelske kantspiller vil gi mye støtte til spissduoen Luis Suarez og Andy Carroll.
- Kenny har bestandig ønsket å ha spillere ute på kantene for å åpne opp spillet og spille spennende, ekspansiv fotball, sier Steve McManaman til Liverpool Echo.

- Det er ingen overraskelse at han er på jakt etter kantspillere som kan forsterke troppen ettersom han ikke har en ren ving. Downing vil være et passende kjøp ettersom han kjenner Premier League ut og inn. Han har bevist at han mestrer det nivået, og han vet hva som behøves for å lykkes. Å gi riktig støtte til spissene er viktig, og han kan tilføre kvalitet fra kanten.

- Hvis man henter inn noen fra utlandet, kan de bruke tid til å tilpasse seg. Downing vil imidlertid passe rett inn og gå godt sammen med alle umiddelbart.

Steve McManaman tror Steven Gerrard vil komme sterkt tilbake etter lyskeoperasjonen.
- Den fullstendige pausen han har hatt, vil gjøre godt for Steven. Både fysisk og mentalt vil han hatt nytte av det. Du kan bli trøtt og lei av å spille hele tiden.

- Jeg vet at han har jobbet hardt for å komme tilbake fra operasjonen. Han er en fantastisk spiller. Jeg forventer en virkelig stor sesong fra ham. Han vil komme tilbake i bedre form, sterkere og bedre enn noensinne.

- Han er 31, men han trenger ikke å gjenfinne seg som spiller. Han har tatt godt vare på seg selv og har fortsatt mye å tilby.

- Steven har fortsatt evnen til å dominere kamper som han alltid har gjort. Jeg tror vi får se det igjen neste sesong.

Steve McManaman tror Liverpool kan være med å kjempe om en Champions League-plass med noen flere spillerkjøp.
- Det er vanskelig å si hva som er realistisk neste sesong. De er fortatt mye forretninger som skal gjøre for man begynner å spille kamper. Men med ytterligere tre eller fire nye ansikter kan Liverpool være med å kjempe om topp fire.

Dalglish har så langt hentet inn Jordan Henderson fra Sunderland for £16M.
- Jordan er en veldig lovende spiller og hadde en god sesong med Sunderland. Det var mye penger, men slik er markedet. Akkurat som med de fleste gode spillerne tror jeg det å spille på et bedre lag vil få ut den beste av ham. Jeg vil ikke være respektløs overfor Sunderland, men jeg forventer stor forbedring fra Jordan. Han er fortsatt ung og har stor potensial.

Kenny Dalglish ga flere unggutter fra klubbens ungdomsakademi sjansen i sesonginnspurten.
- Fansen elsker å se unge lokale gutter komme opp, og forretningsmessig er det viktig. Det ser ut som de har noen spesielle. Jeg var på kampen borte mot Fulham mot slutten av sesongen. Da var Liverpool utmerket. Jay Spearing og John Flanagan var fremragende i den kampen.

- Martin Kelly var imponerte også før han ble skadet. Jack Robinson gjorde det bra da han spilte. Jojo Shelvey ble hentet inn utenifra, men han er en annen unggutt som har gjort det bra.

- Kenny var veldig lur da han hentet opp noen på laget mot slutten av sesong. Det var flott å gi dem spilletid fordi det ikke var noe press.

- Han har sett hvor gode de er nå og om de kan håndtere kravene for å spille for Liverpool. Selv om noen dem ikke viser seg å bli helt gode nok, kan de ble solgt for å generere penger istedenfor bare å bli frigitt.

- Jeg liker ikke å overdrive med en 16 år gammel spiller, men Raheem Sterling virker spesiell. Når han blir sterkere, håper jeg han kan forbedre seg og utvikle spillet sitt. Han er i gode hender hos Kenny.