McParland takker The Kop

Akademidirektør Frank McParland hyller i dag The Kop for støtten de ga juniorlaget i gårsdagens kvartfinale mot Manchester United.

I motsetning til de tilreisende Manchester United-supporterne, hylles i dag The Kop for sin oppførsel under gårsdagens høydramatiske juniorkvartfinale på Anfield. Nesten 10 000 supportere hadde funnet veien til The Kop for å støtte Rodolfo Borrells gutter.

- Vi fikk ikke resultatet vi hadde håpet på i går, men det var likevel positive ting å ta med seg fra kampen. Det som begeistret oss i junioravdelingen mest var den fantastiske støtten vi fikk fra fansen. The Kop var nesten fullsatt, og det var noe vi alle satte enormt pris på, sier McParland til Liverpoolfc.tv.

- Vi ønsker å takke alle supporterne som møtte opp for å se oss spille. Vi er lei oss for at vi ikke kunne gi dem en seier å juble over. På en annen dag kunne vi ha vunnet komfortabelt, men slik ble det ikke, legger han til.

- Guttene kan bare dra nytte av å ha spilt foran et så tallrikt publikum, og jeg kan forsikre alle at synet av The Kop som heier oss frem gjør både spillere og stab enda mer bestemte på å spille en rolle i en suksessfull fremtid for denne klubben, avslutter McParland.

Manchester United-supporternettstedet Stretford-end.com har i dag tatt avstand fra syngingen av nedsettende Hillsborough-sanger som nettstedets egen representant anslår at ca. 75 av 300-400 tilreisende supportere var med på å synge. Liverpool FC har tidligere meldt at det var 300 bortesupportere på kampen.

Skribenten på Stretford-end.com hevder imidlertid at han «er ganske sikker på» at han hørte spredte «München-tilrop» fra The Kop, og mener at Liverpool-supporterne må feie for egen dør også. The Times-journalist Tony Barrett melder på Twitter at han ikke hørte noen slike tilrop. Heller ikke liverpool.no sin egen Arild Skjæveland, som satt høyt oppe på The Kop, og den norske pressefotografstudenten Vegard Grøtt som var på indre bane og tok bilder, kunne høre noen slike tilrop. En norsk Liverpool-supporter som satt ute til høyre på rad 20 på The Kop har imidlertid observert to enkeltindivider som kom med slike tilrop da United-spillerne feiret sine to siste scoringer foran The Kop. 

Skribenten bak nettstedet Stretford-end.com har i ettertid endret sin artikkel, der han gjør oppmerksom på at mange Liveprool-fans som var på The Kop i ettertid har kontaktet ham og sagt at de ikke har hørt noen slike tilrop. Skribenten ber om unnskyldning dersom han tok feil, men har likevel valgt å ikke slette avsnittet hvor han nevner dette.