Nær samarbeid med Nacional

Damien Comolli avslører at Liverpool er i samtaler om å utvikle et samarbeid med Nacional. Håper å hente flere spillere fra den uruguayanske toppklubben.

Liverpool hentet i forrige uke Sebastian Coates fra Nacional på en langtidskontrakt. Forhandlingene styrket forbindelsene til den uruguayanske toppklubben. Det har tidligere blitt opplyst at Liverpool har inngått en avtale om juniorspillere fra Nacional. Damien Comolli innrømmer at Liverpool nå er nær ved å etablere et formelt samarbeid.
- Jeg må takke folk i Nacional, styremedlemmer og deres formann, fordi de har vært meget hjelpsomme. De forsøkte å hjelpe spilleren (Coates) til å få viljen sin, og det var å komme hit, uttaler Damien Comolli til Liverpoolfc.tv.

- De forsøkte å finne en løsning så det kunne skje. Vi har nå sterke bånd til dem fordi både Luis Suarez og Sebastian Coates har kommet fra den klubben eller blitt utviklet ved deres akademi.

- Vi snakker om et samarbeid med dem som vi ønsker å skape de neste tre, fire eller fem årene for å se om det finnes flere talenter som kommer opp. Kanskje vi kan hjelpe dem til å utvikle sin standard og i gjengjeld få muligheten til å hente unge spillerne hit.

- I Copa America hadde de 14 av 23 spillere som på et tidspunkt hadde spilt for Nacional eller vært utviklet av Nacional. Det er fantastiske tall for akademiet deres.

- Så det er veldig interessant for oss. Vi har allerede gode forbindelser til Sør-Amerika gjennom Lucas, Maxi og Luis.

- Siden det har vært en slik suksess med Luis - og jeg er sikker på at det vil bli det med Sebastian - hvorfor skal vi ikke forsøke å gjøre det til en enda større suksess ved å hente andre spillere fra Nacional?