Nærmer seg stadion i Stanley Park

Administrerende direktør Ian Ayre antyder i dag i en uttalelse på Liverpools hjemmeside at det vil bli vanskelig å få utvidet nåværende Anfield slik man ønsker. Oppdatert.

I en uttalelse på liverpoolfc.tv understreker klubben at man nøye har studert alle muligheter i forhold til å utvikle og utvide nåværende Anfield, noe som inkluder å bygge opp tribunene Anfield Road End og Main Stand slik at kapasiteten blir på minst 60.000 seter.

Administrerende direktør Ian Ayre kommenterer dette slik: “I de ni månedene som har vært siden det ble eierskifte, har det blitt gjort enormt mye arbeid i samarbeid med ledende arkitekter, konsulenter, andre industrieksperter og med Liverpool FC for å se på mulighetene for å bygge ny stadion samtidig som en har sett på en løsning hvor en kan fornye dagens stadion og utvide den. Det siste alternativet med tanke på at å beholde den unike arv og atmosfære som gjør Liverpool FC så spesielt. Imidlertid, i forhold til å tilegne seg eiendom/landområde, og også miljømessige hensyn og vedtekter, har det skapt barrierer i hensyn til hva vi ønsker. Det virker stadig mindre trolig at vi skal komme oss fremover ved å fornye Anfield, med unntak at det skulle skje betydelige forandringer i forhold til de nevnte områdene.

"Når det er snakk om en stadion i Stanley Park kontra utviding, er det absolutt ingen tvil om at det å fornye Anfield vil bli langt mindre kostbart ennå bygge nytt. En ny stadion har selvsagt også sine fortrinn, ved å være mer moderne, mer funksjonell, og lettere å konstruere. Imidlertid, en ny arena med kapasitet på 60.000 vil bety et vesentlig høyere utlegg, samtidig som den bare vil bringe inn om lag det samme nivå av inntekter, da med tanke på at begge alternativene vil gi en økning i kapasitet på om lag 14.000 seter.

"Det er skuffende, slik det ser ut for øyeblikket, at vi ikke kan være i stand til å få igjennom en levedyktig økonomisk alternativ gjennom oppgradering, men vårt mål vil hele tiden være å finne den beste løsningen på lang sikt. Vi har allerede en veldig sunn dialog gående med flere ledende merkevarer når det er snakk om navnerettigheter for en ny stadion, men i likhet med alle viktige avtaler tar det tid å få undersøkt dette til fulle. Vi har også pågående samtaler med forskjellige parter i forhold til å finansiere de to alternativene. Vår utfordring er nå å finne den beste løsningen for Liverpool Football Club og klubbens fans.

"Vi er klar over at supportere tidligere har blitt lovet beslutninger og har blitt skuffet, og også de lokale innbyggerne ønsker å vite i hvilken retning dette går. Vi ønsker imidlertid ikke å bli presset inn i en avgjørelse som ikke er til det beste for vår klubb, og holde løfter overfor fansen som vi ikke kan holde. Vi vil fortsette å arbeide flittig med dette prosjektet og holde fansen oppdatert hvis det skjer noe."

Leder i kommunestyret, Joe Anderson, sier: "Vi forstår at Liverpool FC må gjøre den rette avgjørelsen i forhold til alternativer angående stadion, og det er avgjørende at den ikke bare er riktig for klubben men også for innbyggerne i området.
"Vi er fullt klar over at de nye eierne har gjort virkelig fremgang under de ni månedene som har gått siden de tok over, og vi vil fortsette å støtte dem i hva de prøver å oppnå. Imidlertid, det er uheldigvis en realitet at debatten og diskusjonene rundt en ny stadion nå har holdt på gjennom mange år, og som har skapt både frustrasjon og usikkerhet innen lokalsamfunnet.
"Selv om vi støtter klubben, kan vi ikke se bort i fra det faktum at klokken har tikket og gått og folk behøver å vite hva som kommer til å skje.
"Vi vil fortsette å gjøre det vi kan for å hjelpe klubben, og jeg kan forsikre folk om at vi vil presse på for å en avgjørelse så fort det er praktisk mulig i forhold til å gagne Liverpool FC og bidra med en fornyelse som dette området sårt trenger."