New York Times er nest største aksjeeier

The Telegraph avslører at den amerikanske avisen New York Times er den nest største aksjeeieren i Liverpool FC.

Eierstrukturen i Fenway Sports Group viser at The New York Times Company, den mest kjente avisgruppen in USA, er den nest største aksjeeieren i Liverpool FC.

John W Henry har inntil nå holdt kortene tett til brystet når det gjelder eierstrukturen i FSG, men Premier League-reglementet krever at han offentliggjør navnene på alle deleiere som eier mer enn 10% av aksjene i klubben. Det er i den forbindelse at det har kommet frem at det er Henry selv og Times-gruppen som er de to klart største aksjeeierne i FSG, som i sin tur eier Liverpool FC og Boston Red Sox.

Det har vært kjent fra før at avisgruppen er aksjeeier i FSG, men størrelsen på aksjeposten har vært ukjent inntil nå.

Da det ble kjent at LeBron James sikret seg en minoritetsandel i FSG i forrige uke skapte det store avisoverskrifter, men basketballstjernens eierandel blir for kosmetisk å regne sammenlignet med eierandelen til The New York Times Company.

Det viser seg at John W Henry og Times-gruppen er de eneste investorene i FSG som har en eierandel på over 10%. Henry skal være den største investoren. Tom Werner er en av flere investorer som eier under 10%.

I en uttalelse fra Fenway Sports Group heter det som følger:

«Flere investorer har økonomiske interesser i selskapet, inkludert Tom Werner. De som eier en aksjeandel på over 10% er John Henry og The New York Times Company (som er notert på børsen i New York). John Henry og Tom Werner er ansvarlige for den daglige driften av Fenway Sports Group.»

Liverpool.no er gjort kjent med en bloggartikkel fra New York Times datert 18.februar i år, der det hevdes at den nøyaktige størrelsen på avisens aksjepost i FSG skal være 16,6%.