Nødvendig med opprydning i stallen

Tony Barrett i The Times skriver at sommerens transferaktivitet vil avhenge av om klubben klarer å kvitte seg med høyt lønnede spillere som anses som overflødige.

Liverpool Echo skrev på lørdag at Liverpool står overfor en utfordring å bli kvitt flere spillere som regnes som overflødige. Tony Barrett følger opp den saken i fredagens utgave av The Times.

Barrett skriver at Fenway Sports Group var bekymret, da de tok over eierskapet i oktober, over at lønnsutgiftene var på mer enn £100M i året samtidig som det manglet bredde i stallen. Eierne ønsker mer valuta for pengene. De har studert regnskapet og ser at flere spillere med høye lønninger sjelden figurerer på førstelaget. De høye lønningene gjør dessuten spillerne mindre attraktive for mulige nye arbeidsgivere.

Ifølge The Times er Joe Cole og Milan Jovanovic tilgjengelig for salg. Liverpool ønsker å kvitte seg med duoen som totalt står for £1M i lønnsutgifter per måned, men det har ikke kommet bud på spillerne.

Paul Konchesky, Christian Poulsen og Brad Jones er også til salgs. Trioen ble hentet av Roy Hodgson for totalt £11M. Paul Konchesky og Brad Jones ble begge sendt ut på lån til henholdsvis Nottingham Forest og Derby av Kenny Dalglish, mens Christian Poulsen knapt har vært som en squadplayer å regne etter at skotten tok over.

Alberto Aquilani kompliserer bildet ytterligere. Han tilbrakte hele 2010/11-sesongen på utlån i Juventus. Serie A-klubben valgte å ikke benytte seg av opsjonen, og deres nyansatte trener Antonio Conte sies å ikke være interessert i spilleren Liverpool snart har betalt over £17M for. Siste avdrag, på £4,4M, til AS Roma forfaller 30. juni.

Det er ingen antydninger om at spillerinnkjøp vil bli lagt til side før daukjøttet er borte. Penger har blitt gjort tilgjengelig av FSG, og Dalglish har flere transfermål i sikte.

FSG går inn for å sette i verk en rekke tiltak for å gjøre klubben mer kostnadeffektiv. Ønske om å tilfredsstille UEFA Financial Fair Play er et av motivene, men like viktig er det at Liverpool FC beveger seg i riktig retning på og utenfor banen for å komme tilbake i toppen av engelsk fotball.

Jordan Henderson, Charlie Adam, Ashley Young og Stewart Downing figurerer alle på managerens ønskeliste, men de forventende spillerinnkjøpene vil begynne når regnskapet er balansert til en viss grad ved at man kvitter seg med spillere som anses overflødige.

Ifølge Andy Hunter i The Guardian tjener Joe Cole og Milan Jovanovic henholdsvis £100000 og £120000 i uken.