Ny landslagsrunde

Liverpool har fortsatt en rekke spillere på landslagsoppdrag selv om Charlie Adam, Craig Bellamy og Jordan Henderson har returnert til Melwood av ulike årsaker.

Charlie Adam har returnert til Melwood med en hofteskade, Jordan Henderson har fått fri til Englands U21-landskamp mot Israel og Craig Bellamy er suspendert for Wales til EM-kvalifiseringskampen med England. Liverpool har likevel fortsatt 11 spillere fra førstelagsstallen pluss tre utlånte spillere på landslagsoppdrag, enten for A- eller U21-landslag.

I kveld forventes det at Lucas spiller for Brasil i en privatlandskamp mot Ghana på Craven Cottage i London. Jonjo Shelvey, John Flanagan og Andre Wisdom er med England U21 til en treningskamp mot Israel U21 i Barnsley. Utlånte Dani Pacheco ble etterinnkalt i Spanias U21-landslagstropp, men det er usikkert om han blir involvert mot Georgia.

I morgen står åtte EM-kvalifiseringskamper med røde innslag på programmet. Allerede klokken 17.00 skal utlånte Peter Gulacsi i aksjon for Ungarn U21 mot Italia U21. To timer senere sparker Finland-Nederland i gang i Helsinki, og Dirk Kuyt pleier å være fast i Nederlands startoppstilling.

Nordmenn vil ha et spesielt øye med Danmark-Norge der Daniel Agger vil være sentral i hjemmelagets midtforsvar. Martin Skrtel og Slovakia bør ha en overkommelig oppgave hjemme mot Armenia.

England møter Wales i prestisjefylt kamp å Wembley. Stewart Downing vil anatgelig være med fra start også denne gang. Det er mer usikkert hvor mye Andy Carroll blir involvert. Landslagssjef Fabio Capello er ikke fornøyd med spissens form.

Danny Wilson er i Skottlands tropp til oppgjøret mot Litauen i Glasgow. For Spania må nok Pepe Reina igjen nøye seg med å sitte på benken for Spania, denne gang mot Liechtenstein. Utlåtne Alberto Aquilani er i Firenze der Italia spiller mot Slovenia.

Oversikt over tv-sendte kamper finnes her.

“Røde” landskamper 5. og 6. september

Mandag 5. September

20.00, Barnsley, ENGLAND U21 v Israel U21
Shelvey, Flanagan, Wisdom
(privat)

20.45, London, Ghana v BRASIL
Lucas
(privat)

20.45, Lugo, SPANIA U21 v Georgia U21
Pacheco [utlånt til Rayo Vallecano]

Tirsdag 6. September

17.00, Szekesfehervar, UNGARN U21 v Italia U21
Gulacsi [utlånt til Hull]

19.00, Helsinki, Finland v NEDERLAND
Kuyt

20.15, Køpenhavn, DANMARK v Norge
Agger

20.15, Zilinia, SLOVAKIA v Armenia
Skrtel

20.45, Wembley, ENGLAND v Wales
Carroll, Downing

20.45, Firenze, ITALIA v Slovenia
Aquilani [utlånt til AC Milan]

21.00, Glasgow, SKOTTLAND v Litauen
Wilson

22.00, Logroño, SPANIA v Liechtenstein
Reina


EM-kvalifiseringskamper hvis ikke annet angitt.