Ny stadion avhengig av sponsor

Ian Ayre forklarer mer om alternativene om utbygging av Anfield kontra ny stadion i Stanley Park, og antyder frustrasjon i forhold til samarbeid med de lokale myndigheter.

I et intervju med liverpoolfc.tv i Kina innrømmer administrerende direktør i LFC, Ian Ayre, at man har vært under stort press i forhold til å komme med en uttalelse angående klubbens stadionplaner.

I forhold til en utvidelse og modernisering av nåværende Anfield har man utviklet planer og tegninger over hva som kan være mulig, og hvor man har tatt sikte på å utvide Main Stand og Anfield Road End slik at man fikk en kapasitet i overkant av 60.000 sitteplasser. Ayre innrømmer imidlertid at det har vært utfordrende, både i forhold til å skaffe seg nødvendig eiendom rundt stadion og det har også vært mye av det han betegner som “papirmølle”.

Når det gjelder ny stadion dreier det seg om å finne den rette økonomiske modellen. Ayre legger vekt på at dersom man bygger en stadion med plass til 60.000 tilskuere, vil forskjellen på dagens inntekter med kapasitet til 45.000 være for liten til at dette er et levedyktig forslag i forhold til de ekstra inntektene en ny arena vil skape selv. En vil derfor være avhengig av å få inn en sponsor som vil betale for navnerettighetene til et nytt stadion. Dette vil være en stor avtale som Ian Ayre forklarer vil kreve mye arbeid og tid. Han legger vekt på at man ikke bare må finne en sponsor, men den riktige sponsoren, eller partneren som han kaller det.

Ayre forklarer at de nye eierne først konsentrerte seg om å sette seg inn i hva Liverpool FC dreier seg om, og om å bringe forskjellige krefter i klubben sammen igjen. John W. Henry og FSG har dermed i praksis bare arbeidet i et drøyt halvår med stadionplanene. Han mener det er meget kort tid på et slikt prosjekt. De vil ha sine egne meninger og egne ønsker, og ikke se mot hva tidligere eiere har hatt av ideer.

Direktøren sier at han tror noen folk har en formening om at klubbens rolle i fornyingen av området og lokalsamfunnet rundt Anfield er større enn den virkelig er. Planene med større stadion vil bringe nye arbeidsplasser, bedre fasiliteter som tiltrekker flere mennesker, og en fornying av selve parken Stanley Park, men Ayre forklarer at Liverpool FC spiller en liten rolle i fornyingen av området Anfield.

Ian Ayre avslutter med å si at man ikke vil bli tvunget til å ta en forhastet beslutning, men vil ta den riktige beslutningen til rett tid. Uansett hva det er og når det blir. Det må være en avgjørelse som er til det beste for LFC på lang sikt.