Offisielt: Cole klar for Lille

Liverpool FC bekrefter at Joe Cole lånes ut til franske Lille for resten av inneværende sesong.

Liverpool FC melder på sine offisielle nettsider at låneavtalen som bringer Joe Cole til Lille OSC for resten av denne sesongen nå er ferdig undertegnet av alle parter. 29-åringen slutter seg nå til det franske mesterlaget med umiddelbar virkning, og får dermed også muligheten til å spille i Champions League.

Midtbanespilleren holdt samtaler med Lille i går, og bestemte seg altså for å akseptere den franske klubbens tilbud trass i at Aston Villa forsøkte å kapre overgangen.

- Joe Cole kommer fra England, og Lille har styrket både kvantiteten og kvaliteten i troppen. Klubben er fornøyd og stolt over at man har klart å hente en spiller av dette kaliber, står det å lese på Lille sin offisielle nettside.

Cole har ikke figurert i noen av Kenny Dalglish sine kamptropper så langt denne sesongen, og det var klart at spilleren kunne forlate klubben. 29-åringen har startet kun en kamp under Dalglish, og det var på Villa Park i siste seriekamp i vår.

Med kjøpene av Charlie Adam, Jordan Henderson og Stewart Downing ble Cole overflødig på Anfield, og Liverpool ønsket å få ham bort fra lønningslisten.

BBC-journalist Dan Roan melder på Twitter at Liverpool ikke ønsket å låne Cole ut til en annen Premier League-klubb, og Lille var også villig til å betale en større andel av midtbanespillerens lønn enn det Aston Villa var villige til.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.