Oppdatert Europa League-tropp

Liverpool har registrert Andy Carroll og Raheem Sterling i Europa League-troppen. Luis Suarez er ikke spilleberettiget. Carroll med nr. 29. Utlånte Paul Konchesky avmeldt.

Fristen for å gjøre endringer i Europa League-troppen på den såkalte A-listen gikk ut 1. februar. Hver klubb kunne registrere inntil tre nye spillere. Liverpool har meldt på Andy Carroll og Raheem Sterling, samt overført Martin Kelly fra B-listen.

Andy Carroll har fått tildelt draktnummer 29 i Europa League. Fernando Torres brukte som kjent nummer 9 i gruppespillet, og i henhold til Europa League-reglementet kan bare én spiller bruke samme nummer i løpet av en sesong.

Klubbene kan melde på én spiller som har spilt e-cup tidligere i sesongen. Luis Suarez har spilt Champions League for Ajax, men kvalifiserer ikke for spill for Liverpool fordi Ajax nå er kommet over i Europa League. Luis Suarez må derfor se Liverpools Europa League-kamper fra tribuneplass.

Endringer på A-listen
INN: Andy Carroll, Raheem Sterling, Martin Kelly
UT: Fernando Torres (solgt), Ryan Babel (solgt), Paul Konchesky (utlånt), Stephen Derby (utlånt)

A-listen kan maksimalt ha 25 spillere, der åtte plasser er satt av til hjemmeproduserte spillere. Det kan ikke være flere enn 17 som ikke er hjemmeproduserte. UEFA deler hjemmeproduserte spillere inn i to kategorier - klubbtrente og nasjonstrente. Minst fire av de åtte plassene for hjemmeproduserte spillere er avsatt til klubbtrente spillere.

En klubbtrent spiller er en spiller som uavhengig av alder og nasjonalitet har vært tilknyttet sin nåværende klubb i en periode på tre hele sesonger eller 36 måneder før vedkommende fylte 21 år. Tilsvarende er en nasjonstrent spiller en spiller som uavhengig av alder og nasjonaltiet har vært tilknyttet en eller flere klubber tilknyttet samme nasjonale forbundet som sin nåværende klubb i en periode på tre hele sesonger eller 36 måneder før vedkommende fylte 21 år.

På B-listen kan hver klubb melde på et ubegrenset antall spillere under 21 år inntil 24 timer før hver kamp. En spiller under 21 år må ha vært i klubben i minst to år for å kvalifisere for B-listen. David N’Gog, Dani Pacheco og Daniel Ayala kvalifiserer for B-listen og kan altså meldes på før kampene mot Sparta Praha.


Spillere på Liverpools A-liste

Keepere
1 Brad Jones
25 Pepe Reina
42 Péter Gulácsi

Forsvarsspillere
2 Glen Johnson
5 Daniel Agger
6 Fábio Aurélio
16 Sotiris Kyrgiakos
22 Danny Wilson
23 Jamie Carragher
34 Martin Kelly
37 Martin Škrtel

Midtbanespillere
4 Raúl Meireles
8 Steven Gerrard
10 Joe Cole
17 Maxi Rodríguez
21 Lucas
26 Jay Spearing
28 Christian Poulsen
33 Jonjo Shelvey
38 Raheem Sterling

Angripere
14 Milan Jovanović
18 Dirk Kuyt
29 Andy Carroll

Kilde: uefa.com