Parry om perioden med Hicks og Gillett

Rick Parry mener det ikke var galt å selge Liverpool FC til Hicks og Gillett i 2007, og synes det var en del positivt, blant annet en 2.plass i ligaen i 2009.

Rick Parry, tidligere daglig leder i Liverpool, var sammen med daværende eier David Moores ansvarlig for salget av Liverpool FC til Tom Hicks og George Gillett i 2007.
- Det var ikke slik at vi avviste Dubai. De var den foretrukne budgiver, men de trakk seg, uttaler Rick Parry til London Evening Standard.

Så hva gikk galt for Hicks og Gillett?
- Jeg tror en av årsakene var at de faktisk ikke gikk så godt overens.

Overgangen fra amerikansk idrett til engelsk fotball ble for stor.
- Intensiteten i engelsk fotball er helt annerledes, spesielt når du tar over en klubb som Liverpool. Du må ha en spesiell lidenskap og det må gjøres “The Liverpool Way”. Du forandrer det og undervurderer supporternes styrke. Det er vanskelig å forstå slikt langt borte. Kenny (Dalglish) forstår det og har gjort en flott jobb med å samle klubben.

Rick Parry mener det var en del positivt under hans ledelse da Hicks og Gillett eide klubben.
- Ikke glem at da jeg dro i 2009 var vi nummer to i ligaen. Forretningsplanen var å bruke £20 millioner netto på spillere. Og de ønsket mer enn det. De tok oss også ganske nær å vinne Premier League i 2008/09, fire poeng bak Manchester United og med en høy poengsum (86).

- Så det var ikke bare nedturer og tungsinn. Så i 2009, av en eller annen grunn, så det ikke ut til å være noe nettobeløp på spillere i det hele tatt. På den tiden hadde de tydelig innsett at de trolig måtte selge seg helt ut.

Mange supportere er svært kritisk til tiden med Hicks og Gillett.
- Det store privilegiet du har som fans er at du kan se alt svart og hvitt. I realiteten har alt en tendens til å være nyanser av grått. Du er har et desperat ønske om å finnes den enkle løsningen. Noen ganger finnes det ikke.

Rick Parry innrømmer at Rafael Benítez hadde problemer med Gillett og Hicks.
- Han hadde problemer med begge. Jeg synes ikke at topptrenere er lette å håndtere. Du tar ikke fatt på denne virksomheten dersom du ønsker folk som er enkle. Du ønsker folk som er vinnere. Han var meget krevende og han var en perfeksjonist. Men jeg har fortsatt et vennlig forhold til Rafael.