Pearce forsvarer uttaket av Carroll

Englands U21-landslagssjef forsvarer uttaket av Andy Carroll. Han mener ingen lag kvalifiserer seg til et mesterskap for så å utelate sine beste spillere. Spillerne trenger erfaring på alle nivå.

Andy Carroll er blant spillerne Stuart Pearce har tatt ut i en foreløpig tropp på 40 spillere til sommerens U21-EM i Danmark. Spissen har vært mer involvert med Englands A-landslag enn U21 denne sesongen. Dessuten har 22-åringen også slitt med skader. Likevel forsvarer Stuart Pearce uttaket.
- Jeg har vært involvert i fotball i lang tid, men faktisk aldri sett at et lag som kommer til et sluttspill dropper å ta med sine beste spillere. Jeg synes det vil være ganske dumt, sier Stuart Pearce til Press Association.

- Jeg mener fotball handlero m å få erfaring uansett hvilket nivå du spiller på. Når jeg ser på mesterskapsvinnerne på U21-nivå de seneste 5 årene, har seniorlandslagene deres noen år senere gjort det meget bra.

- Se på Tyskland på U21-nivå. De vant for to år siden og laget deres gikk til semifinale i VM. Italia gikk hen og vant når du ser seks eller syv år tilbake. U21-laget deres var mester to ganger på rad. Spania gjorde det samme.

- Du må være suksessfull i disse yngre aldersklassene for å ha en mulighet på seniornivå.

Stuart Pearce tror ikke Kenny Dalglish vil ha noe problem med at Andy Carroll er tatt ut, og tilbakeviser at han har pratet med managerne om uttaket.
- Jeg har snakket med spillerne, og det viktigste er selvsagt spillerne. Jeg vil snakke med alle managerne jeg mener det er nødvendig å prate med. Når det gjelder Andy Carroll, tror jeg egentlig ikke det er relevant å snakke med manageren der for å være ærlig.

- Jeg tror det er en annen situasjon med Jack Wilshere. Jeg tror jeg skal ha en samtale med Arsene og komme med mitt synspunkt i saken. Men jeg tror det viktigste er at England reiser med et veldig godt lag og en sterk tropp.

- Når du i fremtiden går på banen i en stor turnering med seniorlandslaget, vet du at du vil stå bedre rustet desto mer erfaring du har fra mesterskap med U21 og U19.

Stuart Pearce avviser at det er fare for at noen spillere vil bli utbrent ved å spille både for A-landslaget og U21-landslaget. Englands A-landslag har privatlandskamp mot Danmark 4. juni.
- Det fine er at det er omtrent overlapp, slik at U21 reiser avgårde 30.mai og seniorene møtes samme dag, uttaler Stuart Pearce til TalkSport.

- Det vi vil gjøre er at de som ikke er direkte involvert i startoppstillingen sannsynligvis har best av å være med U21-troppen. Alle Fabio har i tankene, enten til å starte kampen eller være på benken, vil være med førstelagstroppen.

- Hvis de spiller for seniorene, vil de åpenbart ikke være med i vår siste privatlandskamp når vi møter Norge.

- Hvis de er i A-troppen og ikke skal spille, vil det trolig være klokt om de kommer ned og blir med U21 lørdag kveld og sannsynligvis blir med i kampen søndag.