Pepe runder 300 kamper

Jose Reina vil spille sin kamp nummer 300 for Liverpool mot Braga torsdag kveld. Det er en prestasjon som spanjolen er stolt over.

Reina kom fra Villarreal til Liverpool sommeren 2005. På tampen av sin sjette sesong i klubben runder han altså 300 kamper.

- Jeg trodde vel aldri det ville skje den gangen. Du kunne aldri forutse det når du flyttet til et nytt land. Jeg kunne ikke vite at jeg ville finne meg så godt til rette, eller hva folk ville synes om meg, sier 28-åringen til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er virkelig stolt over at jeg har spilt så mange kamper. Det hadde jeg aldri trodd på forhånd. Jeg har tro på meg selv, og jeg visste jeg kunne bli en god keeper her, men å spille 300 kamper er likevel i overkant. Jeg anser meg selv som veldig heldig, og jeg er stolt over hver eneste kamp jeg har spilt, legger han til.

Reina har satt en rekke klubbrekorder i løpet av de seks sesongene han har vært på Anfield. Han har nå blant annet rekorden for flest kamper på rad uten å slippe inn mål, med 11. Han er også den keeperen som har brukt færrest kamper (198) til å nå 100 kamper uten baklengsmål. Enkelte beskriver ham som den beste målvakten i klubbens historie, men det vil ikke hovedpersonen selv være med på.

- Det gjør meg stolt at folk sier slike ting. Det er virkelig stort. Men opp gjennom Liverpools historie har klubben hatt en rekke store keepere. Det er vanskelig å si hvem som er best, fordi tidene og reglene forandrer seg. Det er vanskelig å sammenligne alle målvaktene. Jeg er for eksempel ikke så sikker på at jeg ville ha håndtert å spille uten hansker særlig bra. Det var andre tider den gangen, og målvaktene hadde andre problemer å stri med før i tiden.