Plastflasker forbys på Everton

Everton har besluttet å forby plastflasker inne på tribunene på Goodison Park etter at flere Liverpool-spillere ble bombardert med sådanne under Merseyside-derbyet 1.oktober.

På Goodison Park blir det ikke lenger lov å ha med seg plastflasker på tribunen. Fra og med møtet med Chelsea i Carling Cup denne uken kommer supportere til å få servert drikke i plastkrus. I et hett Merseyside-derby, der Jack Rodwell ble utvist, ble det kastet flasker mot Andy Carroll da han feiret åpningsmålet, mens også innbytter Craig Bellamy var målskive i sluttminuttene. Luis Suarez plukket dessuten opp en mynt som hadde blitt kastet fra tribunen og ga den til dommeren. Evertons supportere etterforskes av FA og «The Toffees» risikerer bot.

- Klubben er opptatt av å benytte denne anledningen til å minne alle supportere på at kasting av ting mot banen er strengt forbudt. Hendelser nylig har satt klubben i stor fare for sanksjoner fra FA. Enhver person som blir funnet skyldig i å begå en slik handling vil bli gjenstand for straff fra klubben, og det vil kanskje også inkludere utestengelse på livstid, sier en talsmann for Everton til Liverpool Echo.

- Beslutningen om å forby flasker på sitteplassene inne på stadion har blitt tatt for å beskytte sikkerheten til supporterne og spillerne på banen. Vi ønsker at alle skal nyte kampen i sikkerhet når de besøker Goodison Park. Vi vil ikke tolerere handlinger som utsetter folk inne på stadion for fare, sier daglig leder Robert Elstone i Everton.