Poyet tror Suarez blir en suksess

Ururuguay-legenden tror Luis Suarez kommer til å lykkes på Anfield, og mener at 24-åringen vil trives i en rolle bak Andy Carroll.

Luis Suarez debuterte med nettkjenning i 2-0-seieren mot Stoke. 24-åringen viste glimt av sitt potensial i oppgjøret mot pottemakerne. Uruguay-legenden, med fortid i Chelsea og Tottenham, tror landsmannen ikke vil ha problemer med å tilpasse seg engelsk fotball etter overgangen far Ajax.
- Jeg er sikker på at han vil trives med fotballen i England, og at han vil gjøre det meget, meget bra, uttaler Gus Poyet ifølge Liverpool Daily post.

- Hvis dere sammenligner de to ligaene, så er de selvsagt helt ulike. Men jeg jeg tror, og det sier jeg fra førstehåndsinformasjon, at dersom du får en uruguayaner på laget, vil du alltid få noen fra ham på grunn av vår mentalitet

Suarez scoret imponerende 91 mål på 139 kamper for Groningen og Ajax.
- Han er en kraftfull spiller. Han er egentlig ikke rask, men han er kraftfull. Han scorer ulike typer mål. Han kan spille alene helt fremme eller bak en stor spiss som Carroll.

- Han tilpasset seg bra 4-3-3 i Nederland, og han spilte enten ute til høyre eller i midten, men meget offensivt, ikke i 4-3-3 når du forsvarer deg hele tiden. Og ikke 4-5-1.

Poyet tror at Suarez’ anvendelighet vil gi Kenny Dalglish mange alternativer.
- Jeg liker ham definitivt best når han spiller helt fremme. Han kan være en av to spisser. Han har meget smarte bevegelser og ønsker å få ballen i posisjon så han kan score fordi han er spiss.

Poyet beskriver også Suarez som person.
- Jeg vet at han er en meget hyggelig gutt. Han er veldig rolig og er en familie mann. Selvsagt trenger han tid til å tilpasse seg en ny by og et nytt språk, selv om han snakker litt.

Poyet tror at Luis Suarez hadde sett frem til å spille sammen med Fernando Torres.
- Jeg er sikker på at i Luis’ sinn var drømmen å spille sammen med Fernando Torres uke etter uke. I prosessen når han skulle signere for Liverpool, forlot Fernando klubben, noe som betyr at alt er forandret nå. Men jeg er sikker på at han vil trives med å spille med Carroll & co. Det er ingen tvil om det.