Preston res - Liverpool res 1-1 (5-4 på str)

Liverpools reservelag røk ut i semifinalen av Lancashire Senior Cup med 4-5 på straffespark mot Preston på Deepdale. Stillingen etter 90 minutter var 1-1.

Paul Hayes sendte vertene i ledelsen med en kraftfull heading i det 13. minutt. Like etterpå kontret Liverpool inn utligningen. Suso sendte Toni Silva igjennom på mål, og den portugisiske kantspilleren gjorde ingen feil i avslutningsfasen. Begge lag kjempet hardt for et vinnermål, men det sto 1-1 etter 90 minutter. I straffesparkkonkurransen trakk Preston det lengste strået med 5-4.

Liverpool hadde gjort ni endringer på lagoppstillingen i forhold til laget som beseiret Manchester City i forrige runde. Adam Hajdu debuterte etter låneovergang fra MTK Hungaria i sommer. Ungareren har mistet hele sesongen på grunn av skade. Andre Wisdom og Tom Ince var uaktuelle fordi de var på landslagoppdrag med England U19. Stephen Sama og Conor Coady sonet karantene.

Regnet øste ned på Deepdale. Liverpool fikk kampens første mulighet etter ti minutter. Toni Silva skjøt fra distanse, men Preston-keeper Andreas Arestidou vippet ballen over. Tre minutter senere var Preston i ledelsen da Hayes headet forbi Martin Hansen etter innlegg fra Parry.

Kun seks minutter senere var det balanse i regnskapet. Hansen kastet ut. Suso spilte frem Silva som kalt kunne sette ballen i mål. Litt senere tok hjemmelaget nesten tilbake ledelsen. Hansen fikk ikke bokset vekk ballen skikkelig, men John Flanagan fikk klarert på streken.

Liverpool satte press på Preston. I det 38. minutt driblet Suso forbi to spillere. Skuddet skiftet imidlertid retning og gikk utenfor. Sammy Lee og Steve Clarke må ha blitt imponert over Suso. Han var igjen involvert to minutter senere da han kom forbi en motspiller og sendte ballen inn i et overbefolket straffefelt. Begge lag jaget et ledermål. Parry var nær, men avslutningen gikk like utenfor Hansens høyre stolpe.

Like etter sidebytte reddet Hansen mesterlig et forsøk fra Paul Cotts. Deretter skjøt George Miller utenfor. Liverpool fant veien til nettmaskene i det 67. minutt. Et innlegg fra Henoc Mukendi ble styrt i mål av Scott Leather, men selvmål ble dessverre annullert for offside i oppbyggingen av angrepet.

Preston tok nesten ledelsen med ti minutter igjen å spille. Hayes skjøt utenfor bortre stolpe etter flott angrepsspill. Liverpool kunne fort tatt en finaleplass hadde det ikke vært for at Danny Devine som fikk klarert et forsøk fra Steven Irwin på mållinjen.

På overtid skrudde Suso ballen mot lengste hjørne, men keeper Arestidou nådde frem. Preston-keeperen var i aksjon få øyeblikk senere da han stoppet Irwins avslutning fra ti meter. Flere mål ble det ikke, og kampen måtte dermed avgjøres på straffespark.

Både John Flanagan og Matty McGiveron fikk sine forsøk reddet av keeper Arestidou, og Preston avanserte til finale med 5-4-seier i straffesparkkonkurransen.

Straffesparkkonkurransen forløp som følger: 1-0 Parry, 1-1 SUSO, 2-1 Hayes, 2-2 SILVA, 2-2 McLellan (utenfor), 2-2 FLANAGAN (reddet), 3-2 Hart, 3-3 IRWIN, 4-3 Mayor, 4-4 ROBERTS, 5-4 Coutts, 5-4 McGIVERON (reddet).

Liverpoolfc.tv kåret Suso til Liverpools beste. Midtbanespilleren var de rødes mest kreative spiller, og virket farlig med ballen.

Liverpool: Hansen, Flanagan, Cooper, Mendy, McGiveron, Thomas, Suso, Roberts, Silva, Irwin, Hajdu (Mukendi 62).
Ubenyttede reserver: Køhlert, Bouzanis, Hatch, King.