RBS skal stoppe Hicks og Gillett

Royal Bank of Scotland vil i en rettshøring i februar prøve å forhindre at Liverpools tidligere eiere, Tom Hicks og George Gillett, kan gå videre med søksmålet om skadeerstatning etter salget av Liverpool FC.

Som nevnet allerede tidlig i desember skal Royal Bank of Scotland møte Tom Hicks og George Gillett til ny rettshøring i februar. Justice Christopher Floyd, som ga klarsignal for klubbsalget i oktober, skal lede høringen i London High Court mellom 9. og 11. februar.

Hans begjøring i oktober beordret Hicks og Gillett til å trekke en rettssak i Texas og tillate salg av Liverpool FC til New England Sports Ventures. Hicks og Gillett beskrev salget som “episk svindel”, og ønsker å gå til sak i USA dersom Royal Bank of Scotland mislykkes med å få en permanent begjæring. New England Sports Ventures kjøpte Liverpool FC etter å ha betalt lånet på £237M som Hicks og Gillet skyldte Royal Bank of Scotland og Wells Fargo & Co. De tidligere eierne tapte £140M på salget og mener de ble forhindret fra å tilbake gjelden.

- Hvis Hicks og Gillet lykkes, baner det vei for videre søksmål. Utfallet her vil ikke bety at de vil lykkes med fremtidige skadeerstatning, sier Ian Lynam i advokatfirmaet Charles Russell til Bloomberg.

- De må fremvise dokumenterte bevis på at det var noen der ute som var villig til å betale mer for klubben. Til syvende og sist var disse guttene irriterte fordi de ikke var i stand til å snu virksomheten og gjøre profitt, sier Danny Davies i det London-baserte advokatfirmaet Miscon de Reya.