Regjeringen vil vente med dokumenter

Regjeringen ønsker å vente med offentliggjøringen av en rekke dokumenter inntil The Hillsborough Independent Panel har fått sett på dem.

Tidligere i sommer bestemte The Information Comissioner at konfidensielle rapporter med detaljerte diskusjoner som daværende statsminister Margaret Thatcher hadde i etterkant av Hillsborough-tragedien i 1989 skulle offentliggjøres. Denne avgjørelsen ankes nå av Regjeringen, da de mener at Hillsborough-familiene gjennom The Hillsborough Independent Panel må få tilgang til opplysningene først.

Dokumentene skal inkludere rapporter som ble presentert for statsministeren i 1989, samt korrespondanse med daværende innrenriksminister Douglas Hurd.

Dersom avgjørelsen til The Information Commissioner blir stående vil offentligheten kunne sette seg inn i disse papirene før Hillsborough-panelet får gjennomgått dem og avgjort hva som skal offentliggjøres i samråd med familiene.

Regjeringen mener det blir feil å offentliggjøre papirene før panelet har gitt sitt samtykke til det, og før de etterlatte har fått sett på dem.

- Vi anker The Information Commissioners avgjørelse. Regjeringen mener det er i offentlighetens interesse at prosessen som The Hillsborough Independent Panel har startet på blir fullført. Intensjonen med dette er at Hillsborough-familiene skal få informasjonen først, sier en talsmann for Regjeringen til Liverpool Daily Post.

- Vi er enige i prinsippet om at familiene skal få informasjonen om Hillsborough-tragedien først, og vi synes det er viktig at all informasjon kanaliseres gjennom og håndteres av panelet, slik som forutsatt.

- Regjeringen støtter prosessen som panelet gjennomfører, og samarbeider med panalet. Panelet har tilgang til all informasjon.