Reina ble nektet Arsenal-overgang

I sin rykende ferske biografi avslører Pepe Reina at han holdt på å forlate Liverpool tre ganger mens kaoset rådet på Anfield under Tom Hicks og George Gillett.

Daily Mail gjengir utdrag fra den nye boken til Reina, der keeperen kaster lys over det som foregikk i kulissene mens Tom Hicks og George Gillett rådet grunnen på Anfield.

Målvakten hevder at klubben nektet ham å gå til Arsenal i 2010, fordi man fryktet at det ville sende feil signal til potensielle kjøpere av klubben. Reina ønsket tillatelse til å snakke med Arsene Wenger etter at Arsenal hadde lagt inn et bud på £20M. Han hevder at spillerne var splittet i synet på Hicks og Gillett, og han sier også at han mente at de lokale spillerne Steven Gerrard og Jamie Carragher burde ha gått lenger i å støtte fansen i protestene mot den amerikanske duoen.

Reina avslører også at han var motstander av at Roy Hodgson skulle erstatte Rafael Benitez. Keeperen forteller at han vurderte å forlate Liverpool igjen i januar i år, mens Hodgson ennå var manager, men hans kone snakket ham fra det. Mens Benitez var manager, skal han ha snakket Reina fra å forlate Liverpool til fordel for Valencia.

Keeperen innrømmer at han var fristet av Arsenal etter at han kom tilbake til Liverpool etter Spanias VM-triumf i fjor, ettersom han kom tilbake til et Liverpool i krise der Benitez hadde fått sparken.

- Jeg gikk fra himmel til helvete på ett minutt, da jeg skjønte at Liverpool ikke kom til å bevege seg noen steder på en stund. Da jeg skrev under på min nye kontrakt i april 2010 håpet jeg på at bedre tider var like rundt hjørnet. En tro som fikk næring av løfter gitt av folk i klubben, forteller Reina i sin biografi.

- Det gikk ikke lang tid før jeg skjønte at det var tomme løfter. Jeg følte meg sveket. Eierne var i krig med hverandre, klubbens gjeld var ute av kontroll, og managerskiftet hadde på ingen måte fjernet følelsen av at klubben var på vei ut i det store intet.

- Arsenal hadde gjort det klart at de ønsket å kjøpe meg ved å by £20M. Et fenomenalt beløp for en keeper. Jeg følte at jeg hadde rett til å vurdere min fremtid, selv om jeg gjorde det med tungt hjerte.

- Da Liverpool mottok budet, avslo de det. Dette var ikke fordi jeg ble fortalt at jeg var for god keeper til å kunne få dra. Grunnen var en helt annen, og den fikk meg til å føle meg motløs. Jeg ble fortalt at det var viktig at jeg ble for å få klubben solgt. Jeg var simpelthen en brikke i salgsprosessen.

- Jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal tro om Purslow. Slik jeg forsto det ble han ansatt for å finne nye eiere og selge klubben, men til syvende og sist tok han store sportslige avgjørelser som han ikke var kvalifisert til å ta.

Reina ba offentlig om at Hicks og Gillett måtte trekke seg lenge før John W Henry tok over klubben i oktober. 29-åringen innrømmer at han gjerne skulle ha sett at Gerrard og Carragher hadde tatt et like klart standpunkt.

- Jeg var trolig en av de som protesterte heftigst, for jeg mente det var viktig at supporterne visste at jeg var på deres side. Det eneste jeg ønsket var at eierne skulle selge til folk som kunne ta klubben fremover. Slik jeg ser det er Stevie og Carra de viktigste stemmene blant spillerne. Spillerne som folk elsker. Dersom de hadde sagt noe, ville det kanskje ha lagt skikkelig press på Hicks og Gillett. Men de mente at det var viktigere at ting fremstod så normalt som mulig.