Reina når ny milepæl

Dersom Pepe Reina holder buret rent mot Swansea i dag, vil det være hans 150. kamp uten baklengsmål i Liverpool-drakt. Kun to Liverpool-keepere har klart dette før ham, nemlig legendene Ray Clemence og Bruce Grobbelaar.

Reina spiller sin kamp nummer 323 for Liverpool i dag. Clemence brukte bare 305 kamper på å nå 150 kamper uten baklengsmål, mens Grobbelaar brukte 333 kamper.

- Jeg var faktisk ikke klar over at jeg kun var en kamp unna 150 kamper uten baklengsmål. Forhåpentligvis når jeg dette målet mot Swansea, sier Reina til Liverpool Echo.

- Slike rekorder settes av laget. Vi har spilt bra og forsvart oss bra, noe som gjør ting mye enklere for meg, legger han til.

- Det handler om å vinne kamper, ikke å holde nullen. Men når du holder nullen og får tre poeng, er du selvsagt svært godt fornøyd både som keeper og forsvarsspiller.

Reina synes ikke han fortjener å bli sammenlignet med legendene Clemence og Grobbelaar ennå.

- Jeg har sett noen DVD-er med Clemence og Grobbelar. De er de største keeperne i Liverpools historie. Det er litt skremmende å bli sammenlignet med dem. De vant begge svært mye sølvtøy med klubben, og jeg er misunnelig på dem. Jeg kan bare håpe å vinne halvparten av det de vant med klubben.

- Jeg betrakter meg selv som en brukbar keeper, men det handler om ulike lag og ulike tidsepoker. Det er en fornøyelse å bli sammenlignet med dem, men jeg synes det er for tidlig. Det blir ikke helt rettferdig.

Reina var med på å vinne den europeiske supercupen like etter at han kom til Liverpool i 2005, og han avsluttet sin første sesong i klubben med å vinne FA-cupen i Cardiff. Men de siste fem sesongene har ikke Liverpool vunnet trofeer, selv om de var nær ved å gjøre det ved tre anledninger.

- Det har vært noen vanskelige perioder. Vi hadde store problemer i klubben en stund, og trusselen om at klubben kunne settes under administrasjon hang over oss. Det var vanskelige tider for alle. Alle på Melwood og rundt klubben var triste, og laget og prestasjonene ble deretter. Jeg takker min familie for at jeg fortsatt er Liverpool-spiller. De føler at dette er hjemme, og det gjorde det mye lettere for meg å bli i klubben.

- Folk har vært veldig vennlige og har støttet meg fra første dag her. Når jeg var i tvil, og måtte ta avgjørelser, var min kone den første som minnet meg på dette. Jeg kan garantere dere at akkurat nå liker familien min Liverpool enda bedre enn jeg gjør, og det sier svært mye!

- Heldigvis fant klubben gode eiere, og nå er stabiliteten tilbake. Heldigvis er marerittet over, og vi kan se fremover. Vi er et mye bedre lag nå enn i fjor. Vi har styrket troppen, og dette er første steg på veien. Dette er et langtidsprosjekt. Det går fremover, men vi ønsker å bli enda bedre. For øyeblikket er Manchester City ett steg foran alle andre. Det er fire, fem, seks klubber som kjemper om topplasseringene.

- Vi ønsker å vinne Premier League før eller siden. Å vinne ligatrofeet etter så lang tid ville ha vært utrolig for klubben og for byen.

Reina har spilt alle ligakamper for Liverpool de fire siste sesongene. Den siste ligakampen han gikk glipp av, var sesongens siste kamp i 2006/07-sesongen, hjemme mot Charlton. Reina ble hvilt med tanke på Champions League-finalen i Aten, og italieneren Daniele Padelli fikk sin eneste kamp for de røde.

Mot Swansea i dag spiller Reina sin 163.ligakamp på rad. Bare Phil Neal, Chris Lawler, Ray Clemence og Bruce Grobbelaar har klart flere.