Reina tangerer Neal

Jose Reina vil tangere Liverpool-legenden Phil Neal ved å spille sin 74.kamp i Europa for Liverpool i morgen kveld. Dermed er keeperen oppe på delt 9.plass på listen over spillere med flest kamper i Europa for Liverpool FC.

Liverpools spanske keeper har holdt nullen i 33 av de 73 foregående europacupkampene han har spilt for de røde. Dermed er han bare 6 «clean sheets» bak Ray Clemence.

Totalt har Liverpool spilt 114 kamper i det som i dag heter Europa League, og som tidligere har båret navnene UEFA-cupen og Fairs Cup. Av disse er 63 vunnet, 28 har endt uavgjort, mens 23 er tapt.

I morgen er det tiende gang i Liverpools europacuphistorie at man har 0-0 som utgangspunkt foran et returoppgjør på Anfield. Bare en gang tidligere har man ikke gått videre med dette som utgangspunkt. Det var da Brøndby vant 1-0 på Anfield i UEFA-cupen i 1995/96.

De tre siste gangene man har hatt dette utgangspunktet, har de røde vunnet 1-0. Mot Barcelona (2001), Chelsea (2005) og Standard Liege (2008).

Kenny Dalglish er den 9. manager som leder Liverpool i Europa.

Liverpool har kun møtt tsjekkisk motstand en gang tidligere. De slo ut Slovan Liberec med 4-2 sammenlagt i 2000/01. Emile Heskey scoret i 1-0 seieren på Anfield. Han tegnet seg også på scoringslista i returen, som Liverpool vant 3-2. Nick Barmby og Michael Owen besørget de to andre målene. Liverpool vant UEFA-cupen den sesongen, etter å ha beseiret Alaves i finalen i Dortmund.

Liverpool har vunnet samtlige av sine seks siste cupkamper i Europa på Anfield. De røde har vunnet 8 og spilt en uavgjort av de 9 siste hjemmekampene i Europa, og har bare sluppet inn fire mål på disse.

Sist de røde tapte en hjemmekamp i Europa League/UEFA-cupen var mot Celtic i mars 2003 (0-2).

Liverpool har holdt buret rent i 7 av 11 Europaligakamper denne sesongen. De har imidlertid kun vunnet 1 av sine siste 6 Europaligakamper, og de tre siste har endt uavgjort.

Liverpool er nå ubeseiret i sine sju siste kamper i alle turneringer, og har sluppet inn kun ett mål på de siste seks kampene. De røde har pådratt seg ti gule kort i Europa denne sesongen. Disse har gått til ti forskjellige spillere.

Sparta Praha har vunnet 3 og tapt 2 av de 6 bortekampene de har spilt i Europa denne sesongen. På engelsk jord har Sparta kun vunnet en gang på åtte forsøk. Det var en 3-2 seier over Watford i UEFA-cupen i 1983/84.

Kilde: Liverpoolfc.tv