Reina vil ikke sverge evig troskap til Liverpool

Pepe Reina trives utmerket i Liverpool, men kan ikke love at han forblir Liverpool-spiller for evig tid. Mye avhenger av denne sesongen og hvordan eierne vil satse fremover.

Etter å ha mistet Xabi Alonso, Javier Mascherano og Fernando Torres ønsker Liverpool-fansen svært gjerne å beholde Pepe Reina. Keeperen vet derimot ikke hva fremtiden vil bringe.
- Vi pleide å være blant topplagene og være i Champions League, men det er trist at så ikke er tilfelle lenger. Jeg ønsker å kjempe om titler. Liverpool vil alltid være en stor klubb, men vi er ikke på samme nivå som Manchester United, Manchester City, Chelsea eller Arsenal. Det er sannheten. Torres, Mascherano, Xabi Alonso var alle byggesteinene i et konkurransedyktig Liverpool-lag. Nå er de ikke her, sa Pepe Reina i et intervju ifølge The Guardian.

Mange supportere lurer da på om en ny sesong uten Champions League vil føre til at han forlater Liverpool FC.
- Jeg håper ikke det, men jeg vil aldri si: ”Jeg kommer aldri til å reise”, fordi jeg selv ikke engang vet det. Det avhenger av hvordan denne sesongen ender, om hvor konkurransedyktige vi kan bli.

- Det avhenger fremfor alt av ambisjonene til eierne om å bygge et nytt lag. Forhåpentligvis blir de generøse i forsøket sitt, men vi kjenner de økonomiske realitetene. Jeg kan ikke si veldig mye mer til dere fordi jeg har en kontrakt i fem år.

Fernando Torres forlot Liverpool til fordel for Chelsea i januar.
- Dette er en veldig trist tid. Jeg er meget god venn med Fernando. Det er rart å se ham spille mot oss i blått. Jeg begynte å føle litt nostalgi. Da jeg kom til Liverpool var vi fem spanjoler pluss støtteapparat og noen fysioterapeuter. Nå er jeg den eneste. Jeg ville ha likt at mange av dem hadde blitt, men slik ble det ikke, og jeg får ikke panikk. Det er slik fotballen er.

- Liverpool er fortsatt Liverpool og vil alltid være større en enhver spiller. Klubben tilhører dens supportere, og fansens lojalitet er overfor klubben, ikke overfor en spiller eller et pass. Kenny Dalglish hadde riktig: Enhver spiller som ikke ønsker å være i Liverpool, kan reise. Spillere vil komme og gå.

- Jeg annonser ikke min avgang, langt derifra. Jeg har sagt mange ganger at jeg er meget lykkelig i England og komfortabel i Liverpool.

- Men jeg er ikke beredt til å love evig troskap til noen. Det er umulig. Enhver spiller som gjør det lyver. Jeg kan ikke si mye fordi jeg har en kontrakt med Liverpool. Evig troskap eksisterer ikke. Ingen er herre over egen skjebne. Når en spiller er i en klubb, må han gi alt. Det er alt dere kan be ham om.

Og det er nøyaktig hva Torres gjorde.
- Alle som spiller for Liverpool er stolt over å ha gjort det, og Fernando er opplagt det. Det var en vanskelig avgjørelse, kanskje den vanskeligste Torres noen gang har tatt. De som sier han bare gjorde det for pengens skyld tar feil. De bør huske de flotte fotballettermiddagene og målene han ga oss. I tillegg kostet han £23M og reiste for £50M. Fotball handler om muligheter. Det er forståelig at Fernando ønsket å forbedre seg og kjempe om titler. Han streber etter å bli bedre som spiller. Realiteten er at Chelsea tilbød ham noe Liverpool akkurat nå ikke kan.

Pepe Reina heviser til Champions League-fotball. Keeperen er imponert over det Kenny Dalglish hittil har tilført Liverpool.
- Det er for tidlig å si at alt har forandret seg. Dalglish har bevist at han er en veldig viktig brobygger, har forenet fansen og klubben. I grunn fordi han er Kenny Dalglish. Så vel som å være en god trener er han en legende. Fansen er mer tålmodig med ham enn med Hodgson og selv Benítez.

- Han er et ikon som forstår klubben perfekt, hva den føler og representerer. Han kjenner fansen. Jeg tror han er en veldig viktig ansettelse, akkurat som Steve Clarke. Folk snakker ikke om han, men han viser seg å være veldig viktig. Han tar hånd om treningsøktene, kommer opp med ideer, foreslår løsninger og analyserer motstanderen. Jeg ønsker å fremheve ham fordi han gjør en fantastisk jobb, Hans arbeid har vært veldig produktivt.

Spørsmålet er om spillerne er mer tålmodige under Kenny Dalglish.
- For å være ærlig så vet jeg ikke. Når jeg snakker om tålmodighet, snakker jeg om fansen. Det er for tidlig å si det. Vi har hatt gode resultater, og det er lett å være optimistisk. Vi må se på det store bildet. Realiteten er at det er andre lag foran Liverpool. Vi må akseptere det som naturlig. Det en fotballspiller ønsker over alt annet er å vinne, uavhengig av hvem som er trener.

Torres hadde ambisjoner, men det har også Reina.
- Jeg er ambisiøs, jeg er ambisiøs.

Og hvorfor er han fortsatt i Liverpool? undrer journalisten.
- Jeg antar at fansen vil anerkjenne min forpliktelse, de vil sette pris på den. De som sier at Fernando er en leiesoldat eller en pengesluker tar feil. Fernando ga dem muligheten i sommer ved å fortsette i klubben, og det har ikke forandret seg mye.

- Jeg har vist min forpliktelse de seneste seks årene. Jeg fornyet kontrakten min på et veldig ømfintlig, veldig vanskelig tidspunkt for klubben. Kanskje fansen ikke så det, men jeg ønsket å gjøre den gesten. Jeg ga dem en sjanse, fornyet kontrakten og reiste ikke sist sommer da jeg kunne ha gjort det.

Så det var seriøse tilbud?
- Ja. Jeg ble fordi jeg ønsket å beholde troen på Liverpool. Klausulene i min kontrakt er mellom meg og klubben.

Reina sies å ha en utkjøpsklausul på £20M i kontrakten. Keeperen virker mer usikker på sin fremtid etter at Torres forlot klubben.
- Tilbudet til Torres kom på nytt, fortsetter Reina.

Tilbudet til Reina kom ikke igjen, men dersom det kommer et nytt tilbud?
- Jeg ønsker ikke å gjette på hva fremtiden bringer.

Reina ønsker ikke å returnere til Spania.
- Min plass er i England.

Torres utelukket en overgang til Manchester United. Reina ønsker ikke å være like bastant.
- Ingen spiller kan noen gang avvise noe som helst. Romanse og evig troskap eksisterer i veldig få tilfeller. Og det er en virkelighet man bare må akseptere.