Reservene jakter sesongens første ligaseier

Liverpool jakter sin første seier i Premier Reserve League for sesongen når Chelsea gjester Kirkby på onssag. Suso tilbake fra landslagssamling. Ferdigsonet for Roddan og Mendy.

Liverpool har bare spilt to kamper i Premier Reserve League denne sesongen på grunn av deltagelse i NextGen Series. Begge oppgjørene, mot Swansea og Newcastle, har endt med tap.Onsdag kl 15.00 venter Chelsea på The Academy i Kirkby for Rodolfo Borrells mannskap.
- Alle vet at Chelsea har brukt svært mye penger på unggutter de seneste årene. Det betyr at de er i stand til å få opp spillere som er konkurransedyktige, men også av høy kvalitet, sier Rodolfo Borrell til Liverpoolfc.tv.

- De har brukt noen store spillernavn på reservelaget denne sesongen. I forrige uke var Romelu Lukaku involvert. Så vi vet at de har et godt lag, og det kommer til å bli en god erfaring for vårt unge mannskap. Jeg tror det blir en god kamp, og vi ser frem til den.

- Det er viktig å få vår første ligaseier. Jeg har bestandig sagt at det er viktig å vinne, og det hjelper også utviklingen.

- Denne sesongen er mer en læringskurve for oss, og tilsvarende min første sesong her da vi hadde unge spillere som møtte eldre, mer fysiske motstandere.

- De sier at dersom du er god nok, så er du gammel nok, men det er når du har unge spillere omgitt av erfarne spillere. Vi har ikke slik erfaring i troppen vår. Å spille mot eldre lag er svært vanskelig over 90 minutter.

- Hver uke må vi se etter litt mer fremgang og bygge videre på det vi lærer. Vi har troen på våre unggutter og vet at de kommer til å utvikle seg i løpet av sesongen.

Borrells U19-lag kjemper også om avansement i NextGen Series. Reservelagstreneren tror laget vil ha nytte av deltagelse i begge turneringer.
- Forskjellen mellom NextGen Series og hjemlig liga er meget stor. I Europa får du internasjonal erfaring og møter andre mentaliteter, men du møter også lag på samme alder.

- I den engelske ligaen stiller vi med et U19-lag mot noen lag som kan ha spillere på 30 år. Det er slik det er her i landet. Jeg tror det er positivt for oss å spille i begge turneringer.

- Jeg tror sesongen har vært tøff så langt, noe jeg spådde i pre-season. Det ville ha vært enkelt å møtt svakere lag i sesongoppkjøringen og fått noen seirer, men det ville ikke ha vært virkeligheten når det ble konkurransepreget.

- Jeg ønsket en tøff terminliste helt fra starten. Jeg forventer det samme gjennom hele sesongen. Vi vil kanskje slite resultatmessig til å begynne med, men sakte og sikkert vil vi overvinne dette.

Både Craig Roddan og Emmanuel Mendy har sonet ferdig sine karantener, mens Suso er tilbake fra landslagssamling for Spania U19.

NB! Liverpool-Chelsea i Premier Reserve League var opprinnelig satt opp tirsdag 25. oktober, men har senere blitt flyttet til onsdag 26. oktober.