Roddan håper på seriegull

Med fem kamper igjen å spille øyner Craig Roddan muligheten for at Liverpool U18 skal ta igjen serieleder Everton og vinne akademiligaen. Men fire av Liverpools fem gjenstående kamper er på bortebane.

Midtbanespilleren er godt fornøyd med formen som han og hans lagkamerater har vist den siste tiden, og håper nå å bevare denne sesongen ut.

- Vi har gjort det bra i det siste, med gode resultater mot Manchester United, noe som er ekstra morsomt etter at vi tapte for dem i juniorcupen. Dette har hjulpet oss med å legge cupkampen bak oss. Nå kan vi se fremover og være optimister, uttaler gutten fra bydelen Maghull til Liverpoolfc.tv.

- Vi har fortsatt sjansen til å vinne ligaen. Vi har hatt en flott sesong, og det ville vært fantastisk om vi kunne vinne et trofé til slutt. Vi har gått på noen få blemmer, og på grunn av avlyste kamper har vi et tett kampprogram nå mot slutten. Vi får ta en kamp om gangen, og forhåpentligvis besitter vi kvalitet nok til å gå helt til topps, legger han til.

Roddan kom til Liverpool fra Wigan i 2007, og har nå etablert seg på U18-lagets sentrale midtbane. Som regel er han fast makker til lagkaptein Conor Coady.

- Conor er en fin fyr. Vi trives sammen også utenfor fotballbanen, noe jeg antar er til hjelp. Vi forstår hverandre godt ute på banen også. Vi prater mye når vi spiller begge to, og vi forsøker å bryte opp spillet og gjøre ting enkelt. Vi spiller en 4-2-3-1 formasjon mesteparten av tiden, og vi er den defensive duoen på midten, forteller 17-åringen.

- Vi har et svært talentfullt lag, som det er flott å være en del av. Vår oppgave er å støtte angrepsspillerne, slik at de får gjort målene.

- Vi har noen gode spillere i klubben, men vi har også en topp manager i Rodolfo Borrell. Han driver oss videre når vi ute på banen, men utenfor banen spøker han og ler sammen med oss. Han vet når han skal være streng, og når tiden er inne for en spøk. Det er viktig. Jeg føler jeg har lært mye under ham, og jeg vet at alle guttene liker å jobbe sammen med ham.