Rush ser frem til lokaloppgjør

Derby-dagene er fortsatt spesielle for Ian Rush. Liverpool-legenden mener de røde er avhengig av at andre spillere tar ansvar i fraværet av Gerrard og Carragher. Viktig å ikke ha for høyt tenningsnivå.

Liverpool-legenden Ian Rush har scoret 25 mål i Merseyside-oppgjør. Hans siste kamp mot Everton var for 15 år siden, men kampene betyr like mye for ham nå.
- Derby-dagene var spesielle da jeg var spiller. De er fortsatt spesielle for meg som supporter, sier Ian Rush til Liverpool Daily Post.

- Supporternes lidenskap og atmosfæren kommer til å bli fantastisk, spesielt ettersom det er Kennys første kamp tilbake på Anfield.

- Liverpool må ta en kamp av gangen, men det er ingen tvil om at en derby-seier ville være ideelt for å få en kick-start.

Liverpool må klare seg uten både Steven Gerrard (suspendert) og Jamie Carragher (skulderskadet) i et Merseyside-derby for første gang siden februar 2002. Den gang spilte lagene 1-1 på Anfield.
- Steven Gerrard og Jamie Carragher kommer til å bli savnet, men typer som Pepe Reina og Fernando Torres og andre seniorspillere vet hva disse store kampene handler om.

- De vet hvor mye det betyr for supporterne. Reina som kaptein har en stor rolle. Hans jobb er å få orden på forsvaret.

- Da Liverpool beseiret Aston Villa i forrige måned, uten Gerrard eller Carragher, tok andre ansvar. De må gjøre det samme igjen.

Etter tap i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen håper Rush nå at Liverpool kan dra nytte av hjemmebane.
- Denne gang vil Liverpool dra fordel av å ha hjemmepublikum bak seg. Spillerne må gi supporterne noe å juble for og sørge for å sikre at den flotte atmosfæren opprettholdes.

På 37 Merseyside-oppgjør i Premier League har det blitt delt ut 19 røde kort.
- Det er lett å bli revet med i lokaloppgjør. Du må holde hodet kaldt. Du ønsker at spillerne jobber og gir alt, men det må være kontrollert aggresjon.

- Taklinger som ikke engang ga gult kort i mine dager, gir direkte rødt nå. Du må ha den rette balansen ettersom du ikke har råd til å trå over streken.