Sama videre – McLaughlin ute

Stephen Sama og Tyskland er videre til eliterunden i EM-kvalifiseringen for U19-landslag, mens EM-drømmen er over for Ryan McLaughlin og Nord-Irland. Det ble klart etter ettermiddagens kamper i kvalifiseringsgruppe 7 i Nord-Irland.

Tyskland var klare for avansement allerede før siste gruppespillkamp, etter å ha vunnet sine to første kamper. Dagens kamp mot Hviterussland i Portadown ble imidlertid tøffere enn forventet for tyskerne. Hviterussland sjokkåpnet, og ledet hele 3-0 til pause. Tyskerne klarte imidlertid å hente inn forspranget i annen omgang, og utlignet til 3-3. I det 87.minutt fikk Hviterussland en spiller utvist, men tyskerne misbrukte det påfølgende straffesparket og dermed sjansen til å gå gjennom gruppen med full poengpott. Stephen Sama fikk gult kort fem minutter ut i annen omgang, og ble byttet ut i det 69.minutt på stillingen 3-2 til Hviterussland.

Ryan McLaughlin spilte hele kampen og pådro seg gult kort midtveis i annen omgang, da Nord-Irland noe overraskende tapte 2-1 for Montenegro i Lurgan. Vertsnasjonen lå under 1-0 ved pause, men øynet håp da Carson utlignet i det 65.minutt. Det gikk imidlertid bare fem minutter før Montenegro tok føringen igjen.

Dagens resultater betyr at Tyskland vant gruppen, mens Montenegro slår følge til Eliterunden etter at de tok andreplassen ved å beseire Nord-Irland. Begge disse to har dermed fortsatt sjansen til nå sluttspillet i Estland neste år. Vertsnasjonen ble nummer tre, mens Hviterussland kom på fjerdeplass. For de to sistnevnte er EM-drømmen definitivt over.