Samarbeider med kommunen

Bystyreleder Joe Anderson har til tider uttrykt frustrasjon over manglende fremgang i Liverpools stadionplaner. Administrerende direktør i LFC, Ian Ayre, beroliger nå alle med at samarbeidsklimaet med lokale myndigheter er svært bra.

- Vi hadde en slags konfrontasjon for 8-9 måneder siden, da kommunens folk mente at de nye eierne måtte komme i gang med byggingen straks. Det har roet seg, og vi har nå et meget godt forhold til kommunen. De ønsker det beste for innbyggerne i området, noe vi gjør også, uttaler Ayre til Liverpool Echo.

- Jeg snakker med folk i kommunen omtrent annenhver uke, hvor vi oppdaterer hverandre på saken. Forskjellen er at vi nå trekker i samme retning. Vi jobber sammen, og det er til hjelp for alle, legger han til.

- Vi har satt ned en arbeidsgruppe sammen med kommunen, og vi har en veldig åpen dialog. På grunn av dette forstår de mye bedre eksakt hvor vi befinner oss, hvem vi har samtaler med og hva det innebærer. De vet at vi har tre alternativer. Å renovere Anfield, bygge ny stadion eller ikke gjøre noe som helst. Ingen vil ha nytte av at vi ikke foretar oss noe som helst. Vi må få dette til. Det kan vi klare med kommunens hjelp.

En renovering av Anfield er det alternativet som klubbens eiere helst ville ha gått for, men dette har vist seg å være problematisk. Det kan bli dyrt, det kan komme i konflikt med kommunens planer, og det vil også være problemer knyttet til å kjøpe opp husene i området.

- Vi har et design og planer klart for renovering av Anfield, som viser hva vi kan få til. Vi kan helt klart komme opp i samme kapasitet med å renovere dagens stadion som ved å bygge nytt. Da snakker vi en kapasitet på 60 000 til 65 000, forteller Ayre.

- Men en renovering av dagens stadion gir oss en god del utfordringer. Det handler om å få aksept for å kjøpe eiendommene rundt Anfield, og det er i den prosessen vi befinner oss i øyeblikket. Vi forsøker å finne ut hvordan vi skal gå frem overfor de huseierne og beboerne som blir berørt, avslører han.

- Det er meget viktig at vi får gjort noe med stadionsituasjonen. Vi har 30 000 færre seter enn vår største konkurrent, og dette er verdt mye penger som vi gjerne skulle hatt. Selv om vi kommer tilbake i Champions League og etablerer oss som topp fire-klubb igjen, vil vi fortsatt ha dette gapet som må tettes – på mellom £30M og £40M ï året - dersom vi ikke får et større stadion.

- Dersom vi får et større stadion, vil det bringe oss opp på samme nivå som dem. Vi har allerede 45 000 seter, så det er bare økningen ut over det som vil bringe oss større inntekter. Det vi gjør må være riktig for klubben. Ellers vil vi bare investere mye penger på eiendom i stedet for å investere i laget. Spør man supportere om de ønsker 16 000 – 20 000 flere seter eller fem nye spillere, vil vi få mange forskjellige meninger.