Shelvey ser frem til økt konkurranse

Jonjo Shelvey (19) gleder seg over økt konkurranse om midtbaneplassene, men unggutten akter ikke å resignere i kampen om en plass på laget.

Shelvey nøt stor tillit av manager Kenny Dalglish i vår, men signeringene av Jordan Henderson og Charlie Adam, samt Alberto Aquilanis retur, har ført til økt konkurranse på Liverpool-midtbanen.

- Det er bare positivt for reservene og ungguttene, tror Shelvey.

- Forrige sesong viste manageren at han ikke er redd for å gi unge spillere muligheten. Vi hadde seks akademiprodukter på benken i en kamp. Det er positivt for klubben, fortsetter 19-åringen ifølge Match Magazine.

Midtbanedynamoen avslører at han liker å følge overgangsvinduet.

- Jeg liker transfervinduet. Jeg ønsker at nye spillere skal komme til klubben, fordi jeg ønsker å samarbeide med de beste spillerne i verden, fortsetter Shelvey.

Liverpool har vært en gjenganger i ryktespaltene denne sommeren, og Shelvey forklarer at flere kamerater ønsker å få vite hva som foregår bak kulissene på Melwood.

- Kameratene mine pleier å spørre "er det sant? Er det sant?" straks de ser rykter omkring meg eller mindre lagkamerater. Jeg må bare si "jeg aner ikke - la meg være i fred!". De fortsetter imidlertid å spørre, men jeg forteller dem at de ikke kan feste lit til noe før det faktisk har skjedd, sier Romford-gutten.

Shelvey er selv smertelig klar over at de fleste ryktene som finner veien spekulasjonsspaltene ikke har rot i virkeligheten.

- Jeg tror mye av det som trykkes er rykter. Ikke noe annet - bare spekulasjoner. Noe vil selvsagt inntreffe, mens noe er søppel uten rot i virkeligheten. Vi hører rykter hele tiden, men vi får ikke tak i så mye informasjon før det er offisielt.

Stewart Downing, Charlie Adam, Jordan Henderson og Alexander Doni har funnet veien inn portene på Anfield. I tillegg satte både Luis Suárez og Andy Carroll navnetrekkene sine på langtidskontrakter med Liverpool i januar. Jonjo Shelvey roser klubbeier John Henry for aktiviteten på overgangsmarkedet.

- John (Henry) fortalte alle om sine planer da han kom hit. Det er flott å ha en eier som ham. Han har holdt alle løfter. Hans første måneder i Liverpool har vært veldig løfterike og gode. Alle spillerne ser frem til å se ham sette flere av sine planer ut i live, fortsetter Shelvey.

Unggutten husker godt hvor glad han var da Liverpool bekreftet signeringene av Luis Suárez og Andy Carroll i januar i år.

- Klubben har gjort noen gode signeringer. Januar var spennende - både Luis Suárez og Andy Carroll kom inn. Jeg husker at jeg var syk den dagen Andy skrev under for oss. Da jeg skrudde på Sky Sports, kunne jeg knapt vente med å komme på trening, avslutter Jonjo Shelvey.