Siste avdrag på Aquilani

Den 30.juni må Liverpool betale det siste avdraget på Alberto Aquilani til Roma. Et beløp på 5 millioner euro (£4.4M).

LiverpoolEcho skriver at det totale utlegget for italieneren da vil komme oppi 20 millioner euro (£17.6M).

Aquilani har ikke spilt forLiverpool siden Europa League-kvalifiseringskampen mot FK Robotnickii august i fjor. 26-åringen tilbrakte som kjent mesteparten av dennylig avsluttede sesongen på lån hos Juventus.

Liverpoolhadde håp om at Juventus ville kjøpe midtbanespilleren vedlåneoppholdets slutt, men Serie A-klubben bestemte seg for å ikkebenytte opsjonen de hadde på å kjøpe ham for £14M.

LiverpoolEcho forstår det slik at Juventus nå kun er villige til å betale£6M for playmakeren. Det er langt under Liverpools verdsetting avspilleren. Juventus sikret seg nylig midtbanespilleren Andrea Pirlofra AC Milan, og utnevnelsen av Antonio Conte som nye Juve-managerhar kjølnet Torino-klubbens interesse ytterligere.

Aquilanihar de siste ukene blitt linket til AC Milan og Inter, men Echohevder å ha kilder i Italia som forteller at det er usannsynlig atdisse to klubbene kommer til å legge inn bud på 26-åringen.

Dermedser det ut til at Liverpool enten må la Aquilani gå på billigsalg,eller hente ham tilbake til Merseyside når preseason-treningenstarter i juli. Echo skriver at det er lite sannsynlig at Liverpoolvil la Aquilani gå på et nytt låneopphold, ettersom det vilforringe hans salgsverdi ytterligere de kommende 12 månedene.

Liverpool må også gi Roma 5% av salgssummen når de selgermannen som figurerte i 32 av Juventus sine 38 ligakamper dennesesongen.

Liverpool hentet Aquilani som erstatter for XabiAlonso for to år siden, og italieneren fikk da en femårskontraktmed Anfield-klubben. Liverpool betalte Roma 5 millioner euroumiddelbart. Deretter betalte de 3 millioner euro i januar 2010 og 7millioner euro i juni 2010. De siste 5 millioner euro må man altsåpunge ut mot slutten av inneværende måned.

Liverpool og Romaavtalte også diverse tillegg, basert på antall kamper, at Liverpoolkvalifiserte seg for Champions League og vant enten Champions Leagueeller Premier League. Ingen av disse klausulene har slått inn.