Sønderknust Shelvey

Jonjo Shelvey ble sønderknust da han fikk beskjeden om at kneskaden er så alvorlig at sesongen er over for hans del. Men nå er han fast bestemt på å komme tilbake sterkere enn noen gang.

Liverpools nummer 33 fikk i går nyheten om at han må regne med 12 uker på sidelinjen før han kan spille ball igjen, etter en leddbåndskade i kneet.

- Nå ønsker jeg bare å få bukt med problemene, og komme tilbake å hjelpe laget så raskt som mulig, sier Shelvey til Liverpoolfc.tv.

- Jeg har hatt en fin sesong, og det har vært utrolig å jobbe under Kenny Dalglish. Han har revitalisert klubben, og har gitt alle et løft. Lagmoralen er sterkere nå enn den var tidligere, noe jeg tror man kan se i prestasjonene og resultatene vi har oppnådd.

- Hvem ville for et par måneder siden ha trodd at Liverpool kunne slå Chelsea på bortebane? Kenny har fått oss til å spille bra. Selv om jeg var sønderknust over at jeg ikke kunne spille mot Chelsea grunnet kneskaden, var jeg henrykt over at guttene vant.

Shelvey forteller at han har fått trøstende ord og råd på veien av blant andre Jamie Carragher etter at den alvorlige kneskaden var et faktum.

- Noen av spillerne har hatt denne type skade selv, inkludert Jamie. Så dersom jeg får halvparten så bra karriere som han har hatt, vil jeg være fornøyd. Det er flott å ha folk rundt seg i klubben som kan hjelpe meg og bidra til at jeg holder humøret oppe.

Shelvey fikk komme innpå i samtlige kamper under Kenny Dalglish inntil han pådro seg kneskaden.

- Det er fint å bli betraktet som en god spiller av noen som Kenny Dalglish. At han har satt meg innpå i hver eneste kamp siden han tok over som manager, ser jeg på som en stor ære både for meg og min familie.

- Manageren har fortalt meg at jeg bare må fortsette med det jeg har gjort tidligere, og det er fint å vite at jeg er i hans tanker. Det gir meg en god følelse.

- Det var stort å være involvert i Merseyside-derbyet. Stemningen var utrolig, og det er noe jeg aldri vil glemme. Forhåpentligvis får jeg spille i mange flere slike kamper for Liverpool i fremtiden, og også være med på å vinne de.

Shelvey fikk også spille en rekke kamper i Europa League under Roy Hodgson i høst.

- Jeg tilegnet meg mye erfaring gjennom disse kampene, og jeg har mye å takke Roy Hodgson for. Han hjalp meg mye som spiller. Å spille i Europa bidrar til at du blir en bedre spiller, fordi du må venne deg til nye spillestiler og bruk av ulike taktikker.

Shelvey håper nå at Liverpool kan vinne hele turneringen, og drømmen er at han blir skadefri i tide til å være involvert i en eventuell finale i Dublin i mai.

- For ett år siden ville jeg aldri ha drømt om at jeg ville få sjansen til å spille for Liverpool, så det å spille i Europa var enormt stort for meg. Å være en del av en Liverpool-tropp som når en europeisk finale er noe du ikke kan beskrive med ord. Det er slikt du drømmer om som liten gutt.